Nou sistema d’avisos per emergències en l’AppValència

27/09/2022

AppValència avisos emergències emergencias

L’aplicació de l’Ajuntament de València per a dispositius mòbils, AppValència, acaba de presentar un nou sistema d’avisos d’emergències per barris o zones geogràfiques. Este nou canal dins de l’app serà gestionat per l’àrea de protecció ciutadana. Això sí, per a poder rebre estos avisos és necessari activar esta notificació dins de la pròpia app. I açò es fa dins de la secció “Avisos temàtics”, en la pantalla principal.

En la presentació d’esta nova funcionalitat han estat presents el regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, i el de Protecció Ciutadana, Aarón Cano.

Fuset ha indicat que “hui fem un pas més en la comunicació bidireccional de l'Ajuntament amb la ciutadania, introduint un factor fonamental com és la protecció ciutadana”. El regidor ha explicat que “estos avisos s'enviaran només quan siguen necessaris, i seran vàlids per a tota l'àrea metropolitana de la ciutat de València”.

Per part seua, Cano ha afirmat que “el canvi climàtic fa cada vegada més freqüent que ens trobem davant emergències per pluja extrema, onades de calor, incendis o altres efectes del clima, que provoquen situacions de perill per a la seguretat de la ciutadania”. El regidor considera que “era necessari utilitzar este canal per a alertar i informar les persones i evitar, en la mesura que siga possible, els danys personals i materials”. A més, Cano ha assegurat que “no abusarem d'este canal, quan arribe un missatge és perquè hi ha un vertader risc per a les persones”.

Un sistema d’avisos i dos canals en AppValència

Este nou sistema d'alertes o d'avisos per emergències d'AppValència s'organitza a través de dos canals. Un d’estos canals ja està actiu i enviarà els avisos a tota la ciutat, que ja compta amb 100.000 subscriptors. No obstant aixó, Fuset ha explicat que “en uns dies es presentarà un nou sistema d'avisos molt més interessant, perquè ens permet segmentar la ciutat per barris, una cosa molt útil en cas d'emergències perquè podem alertar només als veïns que es vegen afectats pel succés”.

Així, en este segon cas els avisos es gestionaran des de la secció “avisos de proximitat”, la qual s’activarà en breu. D’esta manera, cada usuari o usuària podrà editar una o diverses zones, per a rebre només les alertes que més li interessen. Així, l'aplicació permetrà enviar avisos a les persones que es troben en una zona concreta de la ciutat.

Go up