Metrovalencia fa accessibles les portes de metros i de tramvies

Metrovalencia accesible
Metrovalencia accesible

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha completat la senyalització de les portes de les unitats de metro i tramvia que circulen en la seua xarxa de Metrovalencia perquè siguen més accessibles. Es vol facilitar la identificació de les mateixes a persones de mobilitat reduïda o discapacitat visual.

Esta actuació, indica FGV, s’ha fet tant en l’exterior com a l’interior de les primeres portes de les 106 unitats que circulen a València. Per a això s’ha consultat i rebut les aportacions d’entitats i associacions que representen a aquests col·lectius.

Actuació sobre 62 metros i 19 tramvies

Esta senyalització de les portes de Metrovalencia de cara a fer-les més accessibles afecta 62 unitats de metro i 19 tramvies de la sèrie 4200. A més, els 25 tramvies de la sèrie 3800 ja compten amb este indicatiu, després del seu procés de renovació.

Per a estos nous indicatius s’han usat vinils que tenen característiques específiques per a garantir la seua finalitat, durabilitat i seguretat. Esta iniciativa està recollida en el Pla d’Accessibilitat Universal d’FGV per a adaptar-se els requisits que exigixen les normatives actuals.

Accessibilitat total

Per tant, l’objectiu d’estos indicatius a les portes de les unitats de Metrovalencia és aconseguir l’accessibilitat en el transport públic durant tot el viatge, des d’abans d’entrar en l’estació fins que s’abandonar esta.

Print Friendly, PDF & Email