Skip to content

L’IFIC celebra el Dia de la Matèria Fosca a València, Castelló i Tenerife

17/10/2019
materia oscura
Comarca: València

L’Institut de Física Corpuscular (IFIC, CSIC-Universitat de València) celebra el Dia de la Matèria Fosca. L’objectiu d’este esdeveniment, que és internacional, és donar a conéixer la investigació que es duu a terme en esta àrea. La matèria fosca és un gran repte de la Física actual i en esta celebració s’intentarà donar resposta a què exactament.

Per a dur a terme este Dia de la Matèria Fosca l’IFIC té previst tres esdeveniments els dies 18 d’octubre a Tenerife i València, el dia 29 d’octubre a València i el 31 a Castelló.

Tenerife

Este divendres 18 a les 20.00 hores tindrà lloc una conferència entre València i Tenerife. En la part valenciana, des de l’Aula Cajal de la Facultat de Medicina de la Universitat de València, els investigadors de l’IFIC Alberto Aparici i Avelino Vicente. Per part seua, en el Museo de la Ciencia y el Cosmos de Tenerife estaran Héctor Socas i Jose Alberto Rubiño, del Instituto de Astrofísica de Canarias (IAC).

Durant la conferència es parlarà de matèria fosca des del punt de vista tant de la física de partícules com de l’astrofísica. No obstant això, també s’obrirà torn de preguntes per a completar la vesprada. Entrada lliure.

Projeccions

El  Museo de la Ciencia y el Cosmos de Tenerife projecta tots els dies de l’11 al 20 d’octubre “El fantasma del Universo” (Phantom of the Universe). Es tracta de documental (en el qual va participar l’IFC) especialment dissenyat per a planetaris en el qual s’intenta acostar al públic este tema encara desconegut de la matèria fosca.

València

El 29 d’octubre a les 19 hores serà a l’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València on es projectarà el mateix documental. Això sí, prèviament tindrà lloc una xarrada d’introducció per Olga Mena, investigadora de l’IFIC. L’entrada serà lliure prèvia inscripció en el web de la Ciutat de les Arts.

Castelló

Finalment, el 31 d’octubre a les 18 hores el lloc triat serà el Planetari de Castelló. Ací l’IFIC projectarà el documental i després una xarrada de la qual s’encarregarà Sergio Pastor (IFIC). L’entrada serà lliure fins a completar aforament. En este cas es requerix invitació que cal retirar en la taquilla del Planetari.

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.