Skip to content

L’historiador Vicent Baydal, nou cronista del Cap i Casal

22/02/2020
Vicent-Baydal
Comarca: València

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, informà divendres passat del nomenament de l’historiador medievalista Vicent Baydal com a nou cronista del Cap i Casal. L’Ajuntament justifica esta designació “per la seua extensa labor d’investigació i documentació sobre la història de València”.

Tello valorà que “l’Ajuntament té entre les seues funcions prestigiar els guardians de la memòria col·lectiva. Els cronistes de la ciutat tenen la responsabilitat de rescatar el temps viscut, i pensem que Baydal és una persona amb un bagatge molt ric en este sentit i que podrà fer aportacions molt valuoses”.

La regidora va afegir que “Baydal es un historiador que treballa per la ciutat de València i al qual li apassiona fer-ho, pensem que la ciutat guanya un gran valor incorporant-lo pròximament com a cronista de la ciutat”.

D’esta manera la ciutat de València passa a tindre dos cronistes, fent com Madrid o Barcelona que també han tingut més d’un cronista.

Ser cronista de la ciutat és un títol honorífic, vitalici i no remunerat, i obliga els que el reben a emetre la seua opinió de temes sobre els quals l’Ajuntament els consulte.

El nou cronista del Cap i Casal, Vicent Baydal

El nou cronista del Cap i Casal va nàixer a Oliva en 1979, és llicenciat en Història per la Universitat de València i doctor pel CSIC. Té una tesi sobre els orígens de la Generalitat i el parlamentarisme al Regne de València durant la baixa edat mitjana.

A banda de diverses investigacions de l’edat mitjana, és autor de llibres de divulgació com “València no s’acaba mai”, “Del Sénia al Segura. Breu història dels valencians”, “Els valencians, des de quan són valencians?” o “Vent d Cabylia. Històries de la història dels valencians”.

Print Friendly, PDF & Email