L’Ajuntament va homenatjar 32 persones centenàries

18/11/2019

centenària

Dimarts passaat, 12 de novembre, l’Ajuntament de València va homenatjar 32 homes i dones centenàries, i a qui l’alcalde, Joan Ribó, els va dir que “sou part de la memòria viva de València”.

Ribó va estar acompanyat per la regidora d’Envellliment Actiu, Pilar Bernabé, dins dels actes de la 36 Setmana de les Persones Majors.

En ser més dones que homes, Ribó va dir que “sou dones valentes que sou testimonis dels avanços en la igualtat d'oportunitat i drets”. I va afegir, respecte la quantitat de persones que superen els 100 anys d'edat, que “és una bona senyal de la millora en l'esperança de vida”.

Ribó els va agrair “el vostre esforç, la vostra generositat i la vostra saviesa”, amb els quals “heu contribuït al progrés d'esta ciutat amb la vostra inesgotable font d'experiència”.

L’alcalde va seguir dient que “Amb cent anys complerts, heu sigut testimoniatges de moltes cites històriques, unes èpoques més amables i altres més dures. Tota una vida de superació, de treball, d'alegries i també de pèrdues; però sempre mirant al futur”.

L'alcalde de València va incidir en què “nosaltres heretem este llegat de vivències i coneixements amb el repte de continuar impulsant una societat millor i més justa”. “Volem que sentiu l'afecte i la dedicació d'este govern municipal que treballa per a garantir una vida plena i feliç per als veïns i veïnes més veterans”, va continuar.

En este sentit, Ribó va garantir que “volem assegurar uns servicis socials de qualitat, crear infraestructures accessibles, dotar d'equipaments i fomentar activitats com esta Setmana de les Persones Majors, que promouen el diàleg i la convivència intergeneracional i són clau per a la cohesió social i el desenvolupament d'un model de ciutat inclusiu on totes les persones caben i sumen”.

Ribó acabà afirmat que “Com a alcalde de València, tinc la sort de felicitar-vos en nom de tots els valencians i valencianes i donar-vos les gràcies de cor. Sou l'exemple, amb la vostra alegria i les vostres ganes de viure, que l'edat no és un impediment per a continuar participant i aportant al futur d'esta ciutat”.

Per la seua part, Pilar Bernabé feu insistència en que “és un acte de justícia perquè és indispensable honrar totes les persones precursores d'una societat moderna, avançada, solidària, com és la societat valenciana”. “Vosaltres sou els qui heu contribuït al que hui som. València ha crescut amb vosaltres. Sou els veritables protagonistes de la història de la nostra ciutat i un exemple per a totes les generacions que us seguixen”.

La regidora conclogué dient que “Esta Regidoria sempre té en els seus objectius treballar per un envelliment saludable i actiu, i per això volem treballar tots els dies perquè arribeu a un dia com el de hui amb els servicis públics bàsics per a garantir el vostre benestar. Volem recordar a tots els ciutadans i ciutadanes que València és hui una gran ciutat gràcies a vosaltres”.

Persones centenàries homenatjades

Els centenaris y les centenàries que van ser reconeguts i reconegudes són: Elvira Ballester Gimeno, María Barrachina Povo, Calixta Bermejo Rata, Emilia Cabrelles Latorre, Teófilo Cardenosa Tomillo, Norberta Cortes Cuadrado, Ana Escobedo Ruiz, Amparo Fayos Talens, Francesc Fons Regolf, Julián Galiano Huerta, Ramón García Carrión, Francisco García López, Feliciana Gómez Casino, María Carmen González Pérez, Vicente Jiménez Pérez, Esperanza Jimeno Bertet, Paula López Calero, Atilana López López, Francisca Lozano Puchades, Ascensión Joaquina Martínez Almendros, Eugenia Maza Doncel, Josefa Mencheta Cuecos, Rosario Miró Serra, Amparo Navarro Rubio, Josefa Palencia Expósito, Carmen Piera Artal, Vicenta San Evaristo Bru, Miguela Serrano, María Juana Trevejo Cieza, María Purificación Velázquez De Castro García, Araceli Vicente Caurín y Concepción Vicente Vicente.

Joan Ribó

Go up