Skip to content

L’Ajuntament recorda la normativa d’eixida de menors

30/04/2020
parc infantil precintat
Comarca: València

L’Ajuntament de València recorda, des del cap de setmana passada, la normativa obligatòria per a accedir a les zones verdes de la ciutat i cóm s’han de comportar els menors en la seua eixida al carrer. Un ús que no s’ha respectat tant com és necessari per part de molts pares i moltes mares, que han tret els seus fills i filles sense mirar per eixes recomanacions.

I és que el permís per a que els menors puguen eixir al carrer i el permís d’accés als jardins té unes restriccions d’obligat compliment per la ciutadania.

Normativa per als menors

Així, l’Ajuntament recorda que «està permès, exclusivament passejar amb menors durant una hora i a menys d’un quilòmetre del domicili. Els xiquets i xiquetes han d’anar acompanyats per un adult familiar i s’ha de mantindre el distanciament social amb les altres persones».

A més, el consistori recorda també que «Està prohibit utilitzar les zones de jocs, que ja estan precintades, així com fer esport, utilitzar les fonts o menjar al parc, fer ús del mobiliari (excepte en cas de necessitat i guardant les mesures d’autoprotecció)». No obstant aixó, este cap de setmana passat s’han pogut vore mini partits de futbol. També s’han vist reunions on participaven massa persones sense respectar les distàncies, etc.

Normativa per a les mascotes

L’Ajuntament també informa, respecte les mascotes. D’esta manera es recorda que no es pot «entrar en les zones de socialització per a gossos i també està prohibit utilitzar els aparells d’esport i biosaludables».

El vicealcalde i responsable de l’àrea de parcs i jardins, Sergi Campillo, indicà que «Anem a obrir els parcs i jardins de la ciutat però volem fer una crida a la conscienciació ciutadana, al civisme i al compliment de les normes per tal que puguem mantindre estes zones obertes i en ús», ha destacat Campillo.

Finalment, va expressar la seua esperança «en que la immensa majoria dels veïns i veïnes complisquen les normes. Ens juguem la salut i seguir baixant la corba de contagis tal i com ho estem fent i amb una tendència positiva en València. Quant abans reduïm els contagis, abans podrem acabar amb el confinament general de la població». 

A continuació oferim la normativa que ha publicat l’Ajuntament respecte la normativa vigent per a accedir a les zones verdes i pels adults i pels menors en la seua eixida al carrer.

Print Friendly, PDF & Email