Skip to content

La ONCE entregà els seus premis a la solidaritat

17/10/2019
Premis solidaris ONCE 2019
Comarca: Baix Vinalopó

El Gran Teatre d’Elx va acollir el passat dia 15 la gala de lliurament dels Premis Solidaris ONCE. Un homenatge que l’ONCE tributa a la societat valenciana per la solidaritat demostrada en diverses àrees.

En esta edició els guardons han sigut per a la Fundació València CF; la Universitat Miguel Hernández (Elx); Marina García (CV Radio FM); José Abargues; i Horn Ecologicval.

A esta gala van assistir el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el vicepresident de l’ONCE, José Luis Pinto; la subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador; l’alcalde d’Elx, Carlos González i el president del Consell Territorial de l’ONCE CV, Enrique Llin. A més també hi van assistir el delegat territorial de l’ONCE CV, José Manuel Pichel i representants de les diferents Administracions, personalitats del món de la discapacitat, del Tercer Sector i de la societat de la Comunitat Valenciana.

Premis per la solidaritat

En la categoria ‘Institució, Organització, Entitat, ONG’, el guardó l’ha rebut la Fundació València CF, per la seua contribució, a través de l’esport, a millorar l’autoestima, la comunicació, la confiança, la inclusió, el respecte, la tolerància i molts altres valors en favor de col·lectius en risc d’exclusió social.

En la categoria de ‘Programa, article o projecte de comunicació (Televisió, Ràdio, Premsa Escrita i Premsa Digital)’, el guardó ha sigut per al programa CV Ràdio 94.5 FM ‘Las tardes con Marina’, i la seua directora, Marina García. En este cas pel seu espai setmanal per a tractar temes de discapacitat, del Tercer Sector i de col·lectius en risc d’exclusió o que lluiten pel seus drets fonamentals.

En la categoria ‘Persona Física’ va rebre el guardó José Abargues Morán, pel seu compromís amb la generació d’ocupació per a persones amb discapacitat. En este cas esta labor la fa des de Ford España, companyia líder en la contractació de persones amb discapacitat a la Comunitat Valenciana.

En la categoria ‘Empresa’ el guardó ha sigut per al Hrono Ecológico Ecologicval, que únicament contracta persones amb discapacitat i en risc d’exclusió. En este cas demostra esta empresa que plantilles inclusives i negoci són compatibles.

Finalment, en la categoria d’estament de la ‘Administració Pública’, el guardó ha sigut per a la Universitat Miguel Hernández, d’Elx. En este cas per l’especial atenció als col·lectius d’estudiants en risc d’exclusió. A destacar aquells que presenten alguna discapacitat, en crear l’Àrea d’Atenció a l’Estudiant amb Discapacitat, la Càtedra de Discapacitat i Ocupabilitat TEMPE-APSA i el Vicerectorat d’Inclusió, Sostenibilitat i Esports.

El jurat dels premis solidaris de l’ONCE

El jurat d’esta edició dels premis ONCE a la solidaritat ha estat format per Margarita Soler Sánchez,  presidenta del Consell Jurídic Consultiu Comunitat Valenciana; Laura Soler Azorín, portaveu socialista de la Comissió Parlamentària de Política Social, Ocupació i Polítiques d’Igualtat de Corts Valencianes; Lydia del Canto Soriano, directora del ‘Diari Levante-EMV’; Mª Cruz González Moreno, secretària autonòmica de Creu Roja a la Comunitat Valenciana; Luis Vañó Gisbert, president del CERMI CV i president de la Plataforma del Tercer Sector CV; Cristina Arias Serna, consellera general de l’ONCE; José Manuel Pichel Jallas, delegat territorial de l’ONCE a la Comunitat Valenciana, i Enrique Llin Ruiz, president del Consell Territorial de l’ONCE a la Comunitat Valenciana.

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.