La nova plaça Torn d’Ofici homenatjarà a les lletrades i als lletrats

plaça Torn d'Ofici - plaza Turno de Oficio

Ho ha anunciat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello: València posarà el nom de Torn d’Ofici a una plaça pròxima a la Ciutat de la Justícia com a homenatge a les lletrades i als lletrats.

Tello ha explicat que esta decisió respon a la petició que van fer l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València, i amb el suport del Col·legi de Procuradors de València.

Per a la regidora “es tracta d’una iniciativa molt necessària, ja que la tasca dels professionals del torn d’ofici és bàsica i fonamental per a una societat democràtica i justa i és un treball molt sacrificat, en el qual es cobra molt menys del que tocaria i on s’ha de tindre una disponibilitat les 24 hores del dia. Sense dubte, un treball on la vocació ho és tot, i que des del govern de Joan Ribó volem reconéixer”. 

Auxiliadora Borja Albiol, degana del Col·legi d’Advocats de València, ha afegit, en referència a esta nova plaça Torn d’Ofici, que “ens complau veure que l’intens treball en els darrers mesos ha donat resultat”. “Després d’una dècada de reivindicacions per part del Col·legi d’Advocats de València, l’Ajuntament dedicarà una plaça als advocats i advocades del Torn, com ja passa a altres ciutats de la geografia espanyola”, ha afegit.

Finalment, ha dit que “des del col·legi estem molt agraïts, ja que això suposa un reconeixement a la tasca dels lletrats i lletrades que garanteixen als ciutadans amb menys recursos el seu accés a la justícia en condicions d’igualtat amb independència de les seues possibilitats econòmiques”.

Glòria Tello sobre la plaça Torn d’Ofici
Print Friendly, PDF & Email