|

La mascareta +COM supera les primeres proves de l’INSST

Mascarilla +COM / mascareta +COM

La FEDERACIÓ AICE (Federació d’Associacions d’Implantats Coclears d’Espanya) aconseguix la primera mascareta amb finestra transparent i anàlisis oficials de l’INSST, la +COM.

Es tracta de mascaretes amb finestra transparent en la zona de la boca, dirigides a les persones sordes. Estes persones tenen dificultats comunicatives en usar les mascaretes opaques o de teixit que reflectixen la llum, al no poder llegir els llavis.

Este és el motiu que ha portat a la Federació AICE a impulsar estes mascaretes que anomenen comunicatives, facilitar la lectura labial.

Estes mascaretes no es van contemplar al principi en la normativa que va publicar el Govern en el BOE al maig. Això ha fet que la Federació AICE haja adaptat esta mascareta +COM a les anàlisis existents.

Des de Federació AICE informen que l’1 d’octubre es va sol·licitar l’estudi a l’INSST (Institut Nacional de Seguretat i Salut en el Treball O.A., M.P. del Ministeri de  Treball  i  Economia  Social). L’objectiu era sotmetre-les a anàlisi de laboratori de la norma UNE-EN 149 i de la norma UNE-EN 13274-7.

Segons la Federació, les mascaretes +COM han superat les proves de respirabilitat (26,8 Pa/cm²) i resistència a esguitades (0 fallades de 32) per AITEX.

Composició de la mascareta +COM

Esta mascareta +COM té 4 capes de tela, 2 de TNT i 2 de viscosa. Per part seua, la capa transparent és d’acetat de 9×5,5 cm + -0,5 cm, un 20% de la superfície total.

Federació AICE assegura que esta mascareta +COM és l’única de finestra transparent que ha superat les anàlisis oficials citades de l’INSST.

Finalment, mostra la seua satisfacció pel que considera que és un pas més en l’eliminació de les barreres comunicatives. Una integració que es vol que siga dins de la seguretat i protecció sanitària que demana la situació actual.

En la fotografia podem vore a Samantha i Flavio, cantants i ex-concursants d’Operación Triunfo 2020. La valenciana, pertanyant a esta comunitat de persones que tenen dificultats auditives, està promocionant activament esta mascareta.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts