Skip to content

Joan Mir es proclama campió de MotoGP a València

16/11/2020
Joan Mir MotoGP València

Este passat diumenge el pilot mallorquí i format a València, Joan Mir, es va proclamar campió del món de MotoGP en el Gran Premi Motul de la Comunitat Valenciana.

El Circuit Ricardo Tormo va tornar a acollir una jornada decisiva per a dilucidar un campionat del món, i en van 17.

Sense Marc Márquez en el campionat, Joan Mir s’ha consagrat als 23 anys i li dona el trofeu a Suzuki, després de 20 anys.

Joan Mir campió de MotoGP

Una carrera en la qual Mir no necessitava guanyar per a aconseguir la victòria del mundial. Així, Mir es va situar en una còmoda posició en la meitat de la taula. El mallorquí va eixir des de la 12a posició i va anar remuntant fins a entrar en la meta en seté lloc.

Un Circuit sense espectadors en les graderies, encara que a estos se’ls va homenatjar amb una traca d’un quilòmetre.

“No tinc paraules, guanyar amb Suzuki té un mèrit extra, no puc estar més agraït al meu equip. La carrera se m’ha fet eterna, he tingut algun esglai, tractava de tindre tot baix control, al final ha eixit bé la cosa, és veritat que des del principi era campió, però fins que no he vist OK en la pissarra no he pogut gaudir”, va declarar El nou campió de MotoGP.

Joan Mir va afegir que “Encara que no haja guanyat ni haja fet podi estic molt content perquè he donat el 100 per cent”.

Referent a la temporada, va indicar que “ha sigut molt difícil, no celebrar amb la meua família i amb la meua gent el meu primer podi, la meua primera victòria, tornar a casa i intentar no contagiar-se era una pressió que l’hem sabuda portar molt bé però ha sigut una pressió extra que ha fet que hàgem pogut marcar la diferència”.

Morbidelli va guanyar la carrera valenciana

L’italià Franco Morbidelli va ser el guanyador del Gran Premi Motul de la Comunitat Valenciana. Una victòria indiscutible, en dominar la carrera des del principi pilotant la seua Yamaha.

Únicament Jack Miller es va acostar a l’italià, protagonitzant un final de carrera d’infart i entrant a 93 mil·lèsimes de Morbidelli.

En tercer lloc va quedar Pol Espargaró (KTM) i Álex Rins (Suzuki) en quarta posició.

D’esta manera el mundial de MotoGP, després de proclamar a Joan Mir campió a València, acabarà a Portugal on se celebrarà l’última prova. La competició tornarà al Circuit Ricardo Tormo el 14 novembre de 2021 per a tancar el mundial.

Print Friendly, PDF & Email