Skip to content

Cerveza Turia presenta la “Cartografia de la clòtxina”

14/07/2020
Turia - clòtxina / Turia - clochina
Comarca: València

“Cartografia de la clòtxina” és una guia que recull la tradició del cultiu de la clòtxina, la història de les famílies productores i un receptari i que Cerveza Turia regalarà en diversos punts de venda del Cabanyal si es compra una malla d’1 kg de clòtxines i una cistella de Turia.

Esta acció de la marca de cervesa està motivada com a una forma de donar suport a la cultura autòctona. De fet, Cerveza Turia presenta la campanya de divulgació ‘Temps de clòtxina’, la qual coincideix amb els mesos de temporada d’este producte.

“Temps de clòtxina”, campanya de divulgació

Divulgar la història de la clòtxina i incentivar-ne la seua compra en el comerç local ha motivat a Turia a crear esta campanya. Una guia que és d’edició limitada i gratuïta. Per a poder obtindré un exemplar d’esta publicació s’ha d’anar al Cabanyal i, com hem dit adés, comprar una malla d’1 kg de clòtxines i una cistella de 6 botelles de cervesa Turia.

La publicació relata esta tradició del cultiu i les famílies productores al llarg de més d’un segle. En les seues pàgines podrem conèixer anècdotes familiars dels Lacomba, Lucía, Aragonés i Navarro, i observarem l’evolució d’este cultiu que manté un caràcter artesanal.

En esta guia ha col·laborat José Luis Peiró, president de l’Agrupació de Clotxiners de València i Sagunt.

Contingut de “Temps de clòtxina”

En esta cartografia de la clòtxina hi ha il·lustracions d’artistes locals com Paco Roca, María Herreros, Ada Diez, Lawerta i Mar Hernández (Malota).

A més, hi ha una selecció de receptes amb les clòtxines com a protagonistes. Algunes d’estes receptes han estat cedides per les famílies citades i d’altres han estat realitzades per xefs de l’escena gastronòmica valenciana, com Chemo Rausell, Diego Laso, Germán Carrizo i Carito Lourenço.

On trobar esta guia de la clòtxina

Com hem dit, esta publicació estarà disponible a alguns punts de venda del Cabanyal. En concret esta promoció es podrà adquirir a Clóchinas Les Arenes, Clóchinas La Rocheta i Clóchinas Valereta, situats al barri pesquer de València, Cabanyal-Canyamelar.

Print Friendly, PDF & Email