|

Ajudes IVACE del 70% per a instal·lar punts de recàrrega elèctrica

recàrrega elèctrica / recarga eléctrica

La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius Comerç i Treball, i al seu torn a través de Ivace Energia, atorgarà ajudes econòmiques del 70% del cost d’instal·lar punts de recàrrega elèctrica de vehicles de particulars, autònoms, comunitats de propietaris i administracions sense activitat econòmica.

Un anunci decidit a impulsar el canvi de propulsió dels nostres vehicles de combustible fòssil. La publicació en el DOGV és del 29 de juliol, de la convocatòria del programa Moves III del Ministeri de Transició Ecològica. Este programa en la Comunitat Valenciana el durà a terme Ivace Energia.

Ajudes per a instal·lar punts de recàrrega elèctrica a particulars

D’esta manera, s’ajudarà econòmicament a les persones que decidisquen passar-se a la mobilitat elèctrica. I en este cas, se subvencionarà l’adquisició directa, i s’inclou, en les comunitats de propietaris, la preinstal·lació elèctrica per a recàrrega.

En este últim cas seran subvencionables les canalitzacions necessàries per a disposar de la preinstal·lació elèctrica. I de servei de comunicacions, per a dotar de recàrrega intel·ligent a la recàrrega vinculada de vehicle elèctric.

Com diem, estes ajudes, en el cas de particulars, autònoms, comunitats de propietaris i administracions sense activitat econòmica, seran del 70%. I es podrà arribar al 80% en el cas de municipis de menys de 5.000 habitants.

Ajudes a empreses

Per a les empreses l’ajuda serà de 35%. Si l’empresa és de grandària mitjana la subvenció serà del 45% i per a les xicotetes de 55%. Si el municipi on està situada l’empresa és de menys de 5.000 habitants, l’ajuda es vorà incrementada en un 5%.

Ajudes en sector públic

També s’ajudarà econòmicament en el cas d’ús públic en sector no residencial (aparcaments públics, hotels, centres comercials, universitats, hospitals, polígons industrials, centres esportius, etc.).

Igualment en zones d’estacionament d’empreses privades i públiques, per a donar servici a la seua pròpia flota. I en zones d’estacionament d’empreses privades i públiques, per a donar servici als seus treballadors i clients.

Una cosa important també els punts de recàrrega d’ús públic en via pública, eixos viaris urbans i interurbans i en la xarxa de carreteres. En este cas es té en consideració especialment la infraestructura de recàrrega en estacions de servici i gasolineres.

Això suposa un incentiu per a permetre un desplegament d’esta infraestructura en tot el nostre territori.

Més informació en el portal Moves III de la Comunitat Valenciana en moves.ivace.es.

Pressupost i terminis d’ajudes IVACE per a punts de recàrrega elèctrica

El pressupost d’ajudes de l’IVACE per a punts de recàrrega elèctrica és de 10,5 milions d’euros fins a 2023. Les compres que podran ser subvencionades són les fetes després del 9 d’abril de 2021. La convocatòria del Moves III estarà oberta fins al 31 de desembre de 2023.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts