|

10K València Ibercaja: La ciutat del running arranca l’any esportiu

València 10K ciutat del running / València 10K ciudad del running

L’any de running arranca amb el 10K

Este diumenge, 15 de gener, la ciutat de València celebra la seua 15a edició del 10K València Ibercaja, una de les proves del running més importants no sols en l’àmbit de la nostra ciutat, sinó internacionalment. Amb més de 12.000 corredors i corredores i el patrocini de Ibercaja, la prova compta amb 20 atletes amb marques acreditades de sub 28.

Hi haurà participants de prop de 30 nacionalitats diferents, entre les quals destaquen després d’Espanya, França, Itàlia, el Regne Unit i Alemanya, corren el 10K València Ibercaja. A més, tal com ha assegurat el director de la carrera, Álex Aparicio, “tenim tots els ingredients per a oferir una gran festa per als milers de corredors i corredores populars”.

Paral·lelament, també se celebrarà el 10 Kids i el 5K València Anem, amb 1500 participants, per a les que l’Ajuntament ha preparat un dispositiu especial per a regular el trànsit rodat. Els participants del 5K València Anem podran gaudir “l’àmplia participació femenina” que aconseguix un dels seus objectius: “aconseguir #LaMitadMásUna, que més de la meitat dels participants siguen dones”.

Una prova amb excel·lència, professionalitat i superació

El regidor d’Esports, Javier Mateo, ha definit esta carrera com una de les proves més importants del calendari, no sols en l’àmbit de la nostra ciutat, sinó internacionalment, tant en la qualitat de l’organització com de marques esportives. “De fet, ho fem amb l’ambiciós fi de lluitar pel rècord del món femení a través de Yalemzerf Yehualaw”, ha declarat.

Per part seua, el director provincial de València d’Ibercaja, i patrocinador principal de la carrera, José Gil, ha destacat que “és un orgull per a esta entitat bancària donar suport a esta prova que permet transmetre l’aposta per este territori, així com els valors intrínsecs de la signatura com l’excel·lència, la professionalitat, la superació i l’esforç”.

Estrenant la distància de 5K a València

Des de la Fundació Trinidad Alfonso, el seu director, Juan Miguel Gómez, ha assegurat que a València “el món del running desperta cada any amb esta prova, un dels emblemes de València Ciutat del Running”. A més, enguany s’afegix una distància més, la de 5K, fent que la ciutat del running arribe tant als que s’estan iniciant en el món de la carrera a peu, com als que s’atrevixen amb els grans reptes com la Marató o Mitja Marató.

El 5K col·locarà al llarg de l’escamo a cinc pràctics que marcaran els temps de 20′, 22’30”, 25′, 27’30” i 30′, amb ritmes que van des de 4’/km a 6’/km.

Els participants del 10K València Ibercaja prendran l’eixida des del passeig de l’Albereda a partir de les 9,30 hores.

València, Ciutat del Running

València continua demostrant, una vegada més, el seu compromís amb l’esport, amb la seua àmplia oferta esportiva i les distintes proves que se celebren a la nostra ciutat. Amb la celebració del 10K València Ibercaja, València Ciutat del Running continua sent un referent esportiu per al món, no sols en l’àmbit local sinó internacional.

Print Friendly, PDF & Email

Entrada similar