València estrena les llums i dotze arbres de Nadal

05/12/2020

Llums Nadal / luces Navidad - València

La ciutat de València encengué les seues llums de Nadal dijous passat en 120 punts i estrenà dotze arbres nadalencs. Unes llums i una ornamentació que arriben en uns moments complicats per a la ciutadania i les celebracions.

A l’acte de l’encesa acudiren l’alcalde, Joan Ribó, i les falleres majors de València, Consuelo Llobell i Carla García. També hi van acudir el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana; la de Gestió i de Recursos, Luisa Notario; i diversos membres del consistori.

De fet, esta encesa té l’objectiu “d’estendre pels barris i pobles de la ciutat l’esperit nadalenc i que hi haja un cert efecte balsàmic per normalitzar una situació determinada per la crisi sanitària i, per tant, molt diferent a la viscuda en anys anteriors”. Així ho manifestà la regidora de Gestió i de Recursos de l’Ajuntament de València, Luisa Notario.

Per a la regidora, “El Nadal no sols el celebrem qui treballem en la plaça de l’Ajuntament sinó tota la ciutat i per això és clau la descentralització que hem impulsat des de 2015 per poder arribar en l’actualitat a 120 punts decoratius en tota la ciutat amb llums, rètols, arcs, etc.”.

En esta edició de 2020 “s’ha consolidat el pressupost de 120.000 euros, que és un 20 per cent superior a de 2018 i el doble del que es destinava a il·luminar València en Nadal en 2015”.

L’ornamentació fa ús de tecnologies que equilibren el menor consum energètic, sense perdre el valor estètic.

Índex / Índice
  1. 12 arbres de Nadal per a la ciutat de València
    1. Els voltants de la plaça de l’Ajuntament
    2. I també hi ha llums de Nadal als pobles de València

12 arbres de Nadal per a la ciutat de València

Enguany, el Nadal de la ciutat de València té dotze arbres de Nadal acompanyant les diverses llums ornamentals. Trobem un arbre de 20 metres d’alçària a la plaça de l’Ajuntament. I els 11 arbres restants estan situats a places dels barris de Campanar, Sant Valer —a Russafa—, Patraix, Benimaclet, el Cabanyal, Sant Marcel·lí, els Orriols, Doctor Collado —al Mercat—, Abastos, Benicalap i Malilla).

La façana de l’Ajuntament també té una il·luminació específica, així com a betlem de la plaça de la Reina. També trobarem llums als carrers de la Pau i de Sant Vicent des de la plaça de la Reina i Maria Cristina.

Els voltants de la plaça de l’Ajuntament

Notario va explicar que enguany es reforçarà la il·luminació dels carrers van a parar a la plaça de l’Ajuntament. Entre estos carrers trobem els de la Sang, Periodista Azzati, Roger de Llòria, , el de les Barques, Marqués de Sotelo, Ribera, Correus, en Llop, Barcelonina, Cotanda, Maria Cristina i el passeig de Russafa. I també hi haurà cinc arcs de llum al carrer de les Barques i el passeig de Russafa.

I també hi ha llums de Nadal als pobles de València

Finalment, tenen il·luminació nadalenca els pobles de València de Benifaraig; Poble Nou; Borbotó; Massarrojos; Cases de Bàrcena; La Torre; El Palmar; Perellonet; Pinedo; el Saler; Mauella; Forn d’Alcedo, a la carretera Font d’En Corts; Carpesa; Castellar-l’Oliveral; la Punta; i Benimàmet-Beniferri.

Joan Ribó

Go up