Una gran Cavalcada de Reis per a acabar les festes de Nadal

Reis d'Orient - Cavalcada
Reis d'Orient - Cavalcada

Ho va dir el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, en la presentació de la Cavalcada de Reis d’enguany, una celebració de Nadal «que s’ha consolidat durant els últims anys com un espectacle de carrer artístic, amb personalitat i identitat local amb la creació de personatges propis de la cavalcada de València com la Missatgera Caterina, el Patge Miquel, el Senyor Carbó i, ara, Dolça».

Una Cavalcada renovada i reinventada que va arredonir les celebracions d’estes passades festes de Nadal. Una desfilada que acabà en la plaça de l’Ajuntament, que durant estos dies ha estat al servici de la ciutadania, i que en breu tornarà a ser-ho de manera permanent.

Els Reis d’Orient arribaren al port

Prèviament, ses majestats arribaren al port de València sobre les 16.00 hores en un catamarà, rebuts per la Fallera Major Infantil, Carla García. Mentrestant, a partir de les 18, a la plaça de l’Ajuntament, el grup Pop’s Corn de Maduixa Teatre amenitzà des del balcó l’espera fins a l’arribada dels Reis Mags.

Molt de color i art en una Cavalcada de Reis dividida en quinze seccions 

La Calvacada valenciana ha tingut set cançons compostes i interpretades específicament (dos d’elles estrenades enguany), així com 4 carrosses i estructures  noves, que formen part del patrimoni de la Cavalcada. En els dies previs la missatgera Caterina tornà a visitar els diversos barris de la ciutat per recollir les cartes dels xiquets i xiquetes.

Quinze seccions conformaren la Cavalcada, iniciada per la banda municipal i els cabuts i gegants històrics de la ciutat. Seguidament les carrosses i disfresses de col·laboradors i convidats tenint com a fil conductor el medi ambient. El patge Miquel i un paó reial gegant passaren a continuació.

D’entre els personatges participants cal destacar també Herodes en una quadriga, acompanyat per soldats romans. I no faltà tampoc l’Àngel anunciador i el naixement. Seguidament l’estrela d’Orient, carrossa patrimoni de la Cavalcada dissenyada per Ricardo Alcaide, acompanyada de l’espectacle “Univers Blanc”.

La missatgera i carters reials donaren una última oportunitat d’entregar les cartes dels més menuts, acompanyats de la Bústia Gegant.

I el Senyor Carbó, acompanyat per un cos de ball i un drac gegant. I la Dolça i la caramel·lera reial, acompanyades de caramels gegants. Finalment les Corts Reials de Melcior (de color blau), Gaspar (de color roig) i Baltasar (de color verd). Banderes, patges, Or, encens i mirra, patges acròbates, cos de ball, banda de música i carrossa. Finalment l’espectacle Bona nit i al llit! i la carrossa “Al llit”.

De la rebuda oficial al balcó en grua

Als Reis d’Orient els estaven esperant, a la porta de l’Ajuntament, l’alcalde, Joan Ribó, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i la Fallera Major Infantil de València, Carla García. I mentre estos, seguidament, s’encaminaren cap el balcó municipal per l’interior de l’edifici, els Reis ho feren gràcies a una gran grúa que els transportà per l’exterior i els deixà dins del balcó.

I una volta allí, al balcó municipal, els tres Reis dirigiren unes paraules als milers de xiquets i xiquetes, pares i mares, que esperaven les seues paraules. Unes paraules de gratitud per la rebuda, d’Il·lusió i també de conscienciació pel medi ambient i per fomentar la germanor i l’amor.

Per a acabar un castell de focs artificials donà pas a la nit més màgica de l’any.

Print Friendly, PDF & Email