Mesuren la Senyera per a traslladar-la

4 anys ago · Updated 4 anys ago

Senyera

Este dimarts, tècnics d'una empresa especialitzada en el transport d'obres d'art han pres mesures a la rèplica de la Senyera exposada en el Museu Històric Municipal per a poder traslladar-la.

Esta acció tè l'objectiu elaborar una caixa de transport feta de manera específica per a la Senyera per a poder traslladar-la des de l'Ajuntament fins a l'IVACOR, on serà restaurada. Fa uns dies l’IVACOR (Institut Valencià de Conservació i Recuperació de Béns Culturals) autoritzà este trasllat.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de València, Glòria Tello, ha explicat que  "l'objectiu és que la pròxima processó cívica del 9 d'octubre, l'emblema de tots els valencians i valencianes isca a desfilar completament restaurat i rehabilitat".

Com explicà la regidora «els problemes que acumula esta Senyera vénen de lluny, ja que va ser confeccionada el 1930 i acumula cert desgast, una situació que ha fet que ens posem mans a l’obra».

Tello també informà que «treballem en dos vies: d'una banda, esta restauració de la rèplica que està exposada en el museu històric i alhora, en la confecció d’una nova rèplica de l'original, la del segle XVI, a través d’un conveni amb Silknow» .

Glòria Tello va dir que «des de l’Ajuntament de València posem en valor els nostres emblemes i treballem per mantindre’ls en les millors condicions possibles, la Senyera és de tots i totes i hem de garantir que estiga perfecta».

Go up