|

L’Ajuntament de València potencia la festivitat de Sant Antoni

Ajuntament festivitat Sant Antoni / Ayuntamiento festividad San Antonio

Esta setmana s’ha celebrat a València la festivitat de Sant Antoni Abat, una festa arrelada a l’horta, al barri de Sant Antoni i a la ciutat en general i recolzada per l’Ajuntament, que té un simbolisme que parla de l’estima als animals. L’Ajuntament de València treballa per potenciar esta festa amb molts vincles culturals, ha manifestat l’alcalde de València, Joan Ribó, en concloure la tradicional benedicció i desfilada d’animals al districte de Saïdia.

Joan Ribó, acompanyat del regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, la de Patrimoni i Recursos Cultuals i també de Benestar Animal, Glòria Tello, i d’altres membres de l’equip de govern, ha destacat “la importància d’esta festa de ciutat que defensa el benestar dels animals” i ha recordat que València és una ciutat vinculada a l’horta, amb animals tradicionalment protagonistes de la desfilada de Sant Antoni, així com amb la presència d’animals domèstics, que han sigut altres dels protagonistes de la festa i que han estat declarada d’Interés Turístic Provincial a la Comunitat Valenciana. L’alcalde també ha al·ludit a les polítiques desenvolupades des de l’Ajuntament de València per cuidar i respectar els animals, així com de conscienciar al respecte.

La festivitat de Sant Antoni, organitzada per la Germandat de Sant Antoni, amb la col·laboració de l’Ajuntament, començà amb l’obertura del conegut Mercat del Porrat, on s’han venut productes artesanals i s’han realitzat activitats solidàries relacionades amb el benestar animal. Dissabte es va celebrar la professó, les dansades amenitzades per tabalet i dolçaina, l’encesa de la foguera i un castell de focs artificials. Esta festa és la celebració amb què comença el calendari festiu de la ciutat de l’any 2023.

Print Friendly, PDF & Email

Entrada similar