Skip to content

Carmen Alborch i el VCF entre les distincions 9 d’Octubre

28/09/2019
Carmen Alborch
Comarca: València

El passat Ple de l’Ajuntament aprovà els diversos honors i les distincions amb motiu del 9 d’Octubre. Les persones i les entitats elegides seran protagonistes en la cerimònia tradicional que enguany tindrà lloc el 4 d’octubre.

Medalles d’Or de la Ciutat de València

En esta edició l’Ajuntament concedirà la Medalla d’Or de la Ciutat de València a la catedràtica, exministra, escriptora i feminista Carmen Alborch Bataller, morta el 24 d’octubre de 2018; al València Club de Futbol, coincidint amb el centenari de la seua fundació i només uns mesos després que es proclamara guanyador de la Copa de SM El Rei; a l’associació solidària i humanitària València Acull, entitat sense ànim de lucre bolcada en la tasca d’aconseguir la participació plena de les persones immigrants en la societat valenciana, i a la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Carles, coincidint amb el 250 aniversari de la seua creació.

Fill i Filla predilectes de València

A mes, es concedix la distinció de Fill Predilecte de la ciutat, a títol pòstum, a Manuel Casanova Safont, jurista i home de mar que tingué un paper decisiu en l’elecció de València per a acollir la 32 edició de l’America’s Cup. Així mateix, també es concedix la distinció de Filla Predilecta de la ciutat de València a Empar Puchades Giner, activista veïnal i en favor de la protecció i defensa de l’Horta.

Nomenaments per unanimitat

Quant a estes distincions pel 9 d’Octubre s’ha de dir que tots els nomenaments han sigut acordats per unanimitat dels 33 integrants de la corporació municipal de l’Ajuntament de València, llevat de l’ONG humanitària València Acull, a la Medalla d’Or de la qual s’han oposat els dos regidors de VOX.

En resum:

Medalles d’Or de la Ciutat de València:

  • Carmen Alborch Bataller
  • València Club de Futbol
  • València Acull
  • Real Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles

Fill adoptiu de València: Manuel Casanova Safont

Filla adoptiva de València: Empar Puchades Giner

Print Friendly, PDF & Email