Sant Donís, la festa valenciana de l’amor

07/10/2019

2019 10 07 festa amor 04

La regidoria de Comerç ha llançat la campanya ‘Festa de l’amor’, en referència a Sant Donís i el 9 d’Octubre. Així ho va explicar el regidor Carlos Galiana, qui indicà que esta campanya "fomentarà el comerç local arran la tradicional celebració de Sant Dionís, coneguda com la festa dels enamorats i enamorades valencianes”.

Índex / Índice
  1. Cinc cartells sobre l'amor i Sant Donís
    1. Sant Donís o Sant Dionís

Cinc cartells sobre l'amor i Sant Donís

La campanya té cinc cartells, els quals poden vore's en 160 mupis de la ciutat. S’invita a la ciutadania a través del text “estima tots els dies, regala en Sant Donís”. D’esta manera, explicà Galiana, “fan partícip a la ciutadania i l’inviten a acostar-se al seu forn més pròxim per a comprar la tradicional mocadorà i gaudir del contingut creat per als 1.000 packs de 'Festa de l'Amor' que s'han repartit entre els més de 300 forns i pastisseries associades de la ciutat”, explicà el regidor.

Enguany, la campanya per Sant Donís i la seua referència com a festa valenciana de l'amor,  "anima a reflexionar sobre el concepte de l'amor. De fet, la proposta té com a objectiu la promoció i el suport al comerç local a través de la tradició. Però volem arribar a tota mena de públic", manifestà el responsable de Comerç, qui definix la campanya com a integral "que mostra una perspectiva actual d'una tradició que es remunta 300 anys enrere".

"Amor pot ser la nostra parella, però també la nostra família, els nostres amics, les nostres mascotes, el nostre barri o el nostre planeta", va afegir Galiana.

Jorge Timoteu, director creatiu de l'estudi Pixelar-te, -els creadors de la campanya- va dir que "en una societat com l'actual, cada dia més individualista i solitària, es fa necessari i urgent el missatge d'amor global, de solidaritat. Així va ser com vam arribar a la conclusió que esta campanya podria servir per a preservar una tradició tan antiga com Sant Dionís, i que al mateix temps servisca per a recordar-nos el que de veritat estimem".

Finalment, Carlos Galiana va animar a tots els valencians i valencianes i participar de la festivitat de Sant Donís acudint als forns de barri i regalant les tradicionals fruites, piules i tronadors als seus sers estimats. “Els valencians tenim el nostre propi Sant Valentí, més antic i amb més història, celebrem-lo!”

Sant Donís o Sant Dionís

A voltes hi ha dubtes al voltant de la manera correcta de dir este nom. Segons l'Acadèmia Valenciana de la Llengua Donís i Dionís són correctes. De fet s'admet també Dionisi. Per tant dependrà de cada zona el fet de triar una de formes per a este nom de persona.

Go up