L’única processó del 9 d’Octubre serà per a visitar la Senyera

Senyera - Processó 9 d'Octubre

L’alcalde de València, Joan Ribó, confirmà este passat dimarts que no es podrà celebrar la tradicional Processó Civíca del 9 d’Octubre, i anuncià que la ciutadania podrà processorar per a vore la Senyera al Saló de Cristall.

Prèviament, i com és tradicional, a les 12 hores la Senyera es traurà del Museu Històric de l’Ajuntament. Acte seguit es traslladarà al Museu Municipal “com sempre ben recta i com sempre amb tots els honors”, apuntà Ribó. La bandera valenciana estarà acompanyada per membres de la Corporació Municipal i els timbalers.

No hi haurà Processó Cívica el 9 d’Octubre

Com hem dit, Ribó confirmà que no serà possible celebrar la tradicional Processó Cívica per les condiciones sanitàries de la COVID-19. Així ho manifestà l’alcalde en acabar la sessió extraordinària de la Junta de Portaveus.

Digué Ribó que “no pot donar-se en les condicions dels altres anys per l’existència de la pandèmia”, per la qual cosa “hem constatat que s’ha de fer un 9 d’Octubre distint”.

La Senyera es podrà visitar el 9 d’Octubre

D’esta manera, i com a alternativa per a que la ciutadania puga fer costat a la Senyera el 9 d’Octubre, l’alcalde anuncià una processó alternativa. I és que Ribó anuncià que “els valencians sí que podran processonar per vore la Senyera al Saló de Cristall, l’homenatge de l’Ajuntament i de tota la ciutat a un símbol que ens identifica com a poble, com a un poble solidari, com a un poble responsable, com a un poble cooperatiu”.

La cita serà a les 12:30 quan “tota la ciutadania està convidada, amb les oportunes mesures de seguretat, a entrar a sa casa per homenatjar la Senyera”, explicà Ribó. La bandera es podrà visitar fins a les 21 hores, quan tornarà al museu.

El 9 d’Octubre podria estendre’s al dia 8

La mascletà de les 14:00 hores tampoc es dispararà, per raons obvies. No obstant això, està estudiant-se disparar un castell de focs artificials la nit del dia 8. També està damunt de la taula la possibilitat de disparar diverses mascletaes el dia 9 des dels Pobles de València.

D’esta manera serà una manera d’“estendre la celebració a tota la ciutat i complir amb les mesures de seguretat, sense que hi haja concentracions de persones en un sol punt”, explicà l’alcalde.

Honors i Distincions

La possible celebració del 9 d’Octubre també el dia 8 no seria només per al castell, sinó també per a l’acte d’Honors i Distincions.

D’esta manera es podria obrir “l’Ajuntament durant la vesprada perquè la ciutadania puga ja visitar la Senyera”, explicà l’alcalde.

Ribó va afegir que “totes estes mesures s’han de concretar amb els servicis corresponents de l’Ajuntament, en especial Protocol i Seguretat Ciutadana”. “Hem de celebrar que som un poble solidari i resilient, que sabem alçar-nos junts davant de les adversitats”.

Enguany els honors i distincions són per a l’edil d’Hisenda, Ramón Vilar, que va faltar este estiu. Rebrà el títol de regidor honorari a títol pòstum, que serà lliurat als seus familiars.

Els periodistes Vicente Vergara i María José Grimaldo (a títol pòstum) i el defensor del Major, José Pelegrí, seran nomenats Fills Predilectes; i l’empresari Silvino Navarro (a títol pòstum) i la compositora Ángeles López Artiga, Fills Adoptius de la Ciutat.

La Policia Local de València, la Sociedad Deportiva Correcaminos, el Gremi de Panaders y Pastelers de València, el Banc d’Aliments i el col·lectiu València en Bici rebran les Medalles d’Or de la Ciutat.

Joan Ribó
Joan Ribó
Print Friendly, PDF & Email