València aposta per la digitalització en les Falles per millorar l'experiència dels visitants

14/03/2023

digitalització, Falles, València, tecnologia, turisme, cultura, digitalización, Fallas, tecnología, turismo

Les Falles de València són una de les festes més importants de la ciutat, i ara s'han convertit en un exemple d'aplicació de les noves tecnologies per a millorar l'experiència dels visitants. L'Ajuntament de València ha presentat el FallasBot, un assistent virtual de turisme verificat per Meta, que oferix als visitants i entusiastes d'estes festes una àmplia varietat d'informació sobre tots els esdeveniments que es realitzen durant les Falles, accessibles en 9 idiomes.

Així mateix, s'ha convocat el premi a "La Falla més Bot-ada" de 2023, amb l'objectiu d'acostar encara més els visitants a les creacions de les Falles i reconéixer l'esforç, enginy i creativitat dels artistes fallers a través de les seues votacions.

Per a complementar esta oferta, l'Ajuntament de València ha desenvolupat l'APPValència, que compila el programa de festejos, el calendari pirotècnic, els itineraris i horaris de l'ofrena, així com la ubicació dels diferents punts violeta, la disponibilitat dels urinaris públics o d'espais adaptats als diversos actes per a persones amb mobilitat reduïda.

D'altra banda, Falles 2023 de Play & Go és una altra APP disponible que permet no solament accedir a informació geolocalitzada sobre les Falles i comerços, sinó també jugar i realitzar diferents proves.

Finalment, algunes comissions falleres també aposten per les eines digitals per a difondre la seua activitat o captar recursos econòmics, com la falla de la plaça d'Hondures, que ha subhastat el seu monument en el popular portal de subhastes eBay.

La importància de la digitalització

El regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, ha manifestat que la digitalització és una de les apostes més importants per a les Falles de València. A més, ha afirmat que la utilització d'este assistent virtual és un recolzament al paper que la tecnologia pot exercir en el foment i la difusió de la cultura, permetent als visitants gaudir d'una experiència inoblidable en les Falles.

L'aposta per la digitalització és una mostra de la importància que té la innovació en l'àmbit turístic i cultural, i València s'està convertint en un referent en aquest sentit. A través de les noves tecnologies, les Falles de València són ara més accessibles i atractives per als visitants, i ofereixen una experiència única i inoblidable per a tots els que s'acosten a gaudir d'aquesta celebració.

Go up