Presentats els cartells de les Falles 2021

3 anys ago · Updated 3 anys ago

cartells falles 2021 / carteles fallas 2021

Este divendres 11 s’han presentat els cartells que conformaran la imatge gràfica de les Falles 2021, on es fa homenatge a tots els sectors implicats en la festa.

D’esta manera, els diversos cartells presentats fan un homenatge a les artistes i els artistes fallers.  I tamb, a totes i tots els professionals de la pirotècnia, la indumentària, la floristeria i la música.

A la presentació han acudit el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera (JCF), Carlos Galiana; les falleres majors de València, Consuelo Llobell i Carla García, acompanyades per les falleres que integren les corts d’honor; i Diego Mir i Fase Studio (Cristina Alonso Navarro i Raül Vicent Claramunt), responsables d’este treball gràfic.

Esta presentació s’ha fet quan se celebra el quart aniversari de declaració de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

L’equip responsable d’esta imatge gràfica han dit que “La campanya gràfica de les Falles de 2021 és un homenatge als oficis que fan la festa possible: un reconeixement i una reivindicació de la tradició, motivats per la situació que estan travessant. Ells i elles són la festa, i es mereixen tota la nostra admiració i el nostre suport”.

Sis cartells per a les Falles de 2021

En total hi haurà sis cartells de les falles 2021 dividits de la manera següent: cinc per a cinc oficis (artista faller, pirotècnic/a, indumentarista, músic/a i florista). Galiana ha dit d’estos oficis que “sense els quals els valencians i les valencianes no podríem entendre la nostra festa gran”.

A més, hi ha un cartell genèric que vol contindre l’essència global de la campanya. En ell s’estén el reconeixement a tots els oficis i professions relacionades en les Falles.

Així, l’equip responsable del treball ha explicat d’este treball que “L’estètica mira al passat, a referents de l’art ‘déco’ i d’una era prolífica per a l’ofici del cartellisme a València. Noms com Renau, Monleón, Amérigo, Ballester o Raga van obrir unes portes estètiques i formals que volem rescatar i reivindicar com a pròpies”.

Finalment, han incidit en l’exercici d’introspecció en este moment “que ens convida a celebrar, més que el caràcter internacional de la festa, les nostres arrels i la nostra capacitat com a poble per a donar-nos suport, valorar-nos i tornar la vista arrere per tal d’afrontar el futur amb força i optimisme”.

Carlos Galiana
Go up