Pere Fuset renuncia com a regidor de Cultura Festiva

25/02/2020

Pere Fuset

El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha anunciat este dimarts la decisió de renunciar a les competències del seu càrrec de manera «temporal i indefinida». Estes competències són en matèria de Cultura Festiva i com a responsable de la Junta Central Fallera.

Esta dimissió, que diu Fuset que és temporal, és deguda al procés obert per l'accident que va tindre lloc als Jardins de Vivers. Recordem que durant el muntatge de les graderies per als concerts de la Gran Fira de Juliol va morir un treballador.

Ha dit Fuset que «He pres una determinació lliure, voluntària i molt meditada que li he plantejat a l'alcalde i l'alcalde ha tingut a bé acceptar».

Fuset no vol que la seua situació personal, per les possibles responsabilitats d'este succés, afecte la regidoria i la festa fallera. Així mateix, el regidor espera tornar quan hi haja una sentència ferma. De moment el substituirà en esta responsabilitat el regidor Carlos Galiana.

Durant l'anunci de la renúncia, l'acalde de València, Joan Ribó,  ha tingut paraules d'elogi cap a Fuset i el seu treball en la regidoria.

Fuset, emocionat i acompanyat per col·laboradors i companys i companyes de govern, ha dit que «no és una decisió fàcil renunciar temporalment a les meues competències, però ho faig perquè la festa de les Falles no es veja afectada en cap cas per la meua situació personal». 

Fuset ha dit que ha pres la decisió «amb el cap ben alt i amb l'objectiu de poder retornar en un futur pròxim per a continuar treballant amb l'energia que es mereixen les Falles. En este moment precís, i amb els deures fets, no vull que en cap cas la festa es puga vore afectada o alterada per la meua situació».

Elogis de Joan Ribó a Pere Fuset

Així, Ribó ha dit que «He acceptat la seua renúncia d'una forma temporal i provisional fins que se celebre el juí i hi haja sentència. La Junta de Govern Local del pròxim divendres farà efectiva la transferència de competències». 

Ha destacat l'alcalde de Fuset «la seua energia i la seua entrega», i ha fet mencio a alguns dels seus èxits com la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, «haver sabut consensuar un ban faller entre el món de les Falles i el conjunt dels veïns i veïnes de València», organitzar les campanades de Cap d'Any, o la « renovació de la Gran Fira en el mes de juliol».

També ha indicat l'alcalde que «evidentment, Pere Fuset no va provocar aquell accident laboral», i també ha recordat que «el fiscal que porta el cas s'ha mostrat sempre contrari a vincular-lo amb l'accident laboral. Fuset continua mirant per les Falles perquè a ningú se li ocórrega vincular la seua situació judicial amb la festa. Este govern actua amb coherència, valentia i honradesa, i estic segur que en pocs mesos, quan acabe el juí, Pere Fuset podrà reincorporar-se a les seues delegacions».

Finalment, Pere Fuset ha agraït el treball del seu equip i col·laboradors de Junta Central Fallera i membres del Govern del Rialto. I ha dit que «necessite centrar els meus esforços i les meues energies a defensar la meua innocència, i no tinc cap dubte que així serà demostrada i podré tornar a reprendre eixes competències quan es faça justícia».

Pere Fuset mantindrà les competències com a responsable de l'àrea d'Administració Electrònica i Agenda Digital. La renúncia és a les competències en matèria de Cultura Festiva i a la tercera tinença d'alcaldia.

 

Pere Fuset
Joan Ribó

Go up