|

Les falles de 2021 no tindran ni mascletaes i castells al riu

falles mascletà / fallas mascletà

Més novetats al voltant de les falles de 2021 que se celebraran al setembre i que no tindran ni les mascletaes ni els castells de focs artificials al riu.

Així ho ha anunciat Guillermo Serrano, president de la Interagrupació de Falles a Les notícies de matí d’À Punt.

El que hi haurà i el que no hi haurà a les falles de setembre

D’esta manera, sí hi haurà Plantà, Cremà i dos dies d’Ofrena. També hi haurà concurs de falles i l’entrega de premis. Això sí, com hem dit adés, no tindrem enguany ni les mascletaes ni tampoc els tradicionals castells al llit del riu. Serrano ha dit que “ara com ara són inviables pel perill d’aglomeracions i són dos dels actes que se sacrificaran de totes totes”

El calendari faller

En estes falles tan especials i diferents, el calendari acordat farà que tingam falles al carrer de l’1 al 5 de setembre. Açò s’ha decidit per a evitar les aglomeracions, en tindre més dies per a visitar-les.

L’Ofrena

L’Ofrena tindrà lloc en dos o tres dies, segons l’estat de la pandèmia al setembre. Això sí, es canviarà el recorregut habitual degut a les obres de la plaça de la Reina. Encara que és difícil, l’objectiu, ha dit Serrano, és celebrar l’Ofrena amb “una certa normalitat i que puguen participar tots els fallers, ja que és un acte amb risc baix perquè és l’aire lliure i les falles van amb la seua distància. I si cal reduir els espectadors, es farà”.

Sense revetles

Tampoc tindrem revetles pel mateix motiu d’evitar gran quantitat de persones juntes i sense la distància de seguretat. D’esta manera, no seran unes Falles centralitzades sinó diversificades entre 382 nuclis diferents. Serrano ha explicat que “No van a ser unes Falles iguals, amb revetla i festa a les quatre del matí al carrer, seran més internes i seguint el que ordenen les autoritats i el bàndol faller”.

Setembre per més seguretat

La decisió del mes de setembre s’ha pres després de tindre en consideració també el mes de juliol. No obstant això, “les dues tenien els seus pros i els seus contres, però l’important és tindre data, ja que cal plantar les falles de 2021, però també les del 2022 i ser responsables”, ha manifestat Serrano. Per tant, s’ha pensat que en setembre hi haurà més quantitat de persones vacunades i, per tant, un menor risc de contagi.

Unes falles de 2021 sense mascletaes i sense castells però que calmaran un tant l’ansietat del temps que em passat sense la festa fallera.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts