|

L’Ajuntament revitalitzarà la Ciutat Fallera i la integrarà amb el Parc de Benicalap

Sandra Gómez Ajuntament Ciutat Artista Faller - Ayuntamiento Ciudad del Artista Fallero

L’Ajuntament de València ha anunciat el seu pla per a revitalitzar la Ciutat Fallera, el qual contempla la seua integració i la del seu barri amb l’ampliació del Parc de BenicalapEste pla ha sigut consensuat amb el gremi d’artistes fallers. Una actuació preveu la creació de noves zones per a vianants així com posar en valor l’ofici d’artesa faller.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, recordà que este barri es creà als anys 80 per a impulsar el sector faller. Un objectiu que encara està per fer. “Per tant  amb esta intervenció acabarem amb dècades d’abandó, preservarem l’activitat artesana fallera en la seua àrea industrial i atraurem nous professionals, la qual cosa també contribuirà a la regeneració econòmica de la zona”, afirmà Gómez.

Gómez explicà també que “El nou planejament de Ciutat Fallera també recupera espai públic, amb carrers per als vianants entre les naus dels artistes fallers i una plaça per a usos relacionats amb la festa; reorganitza les reserves dotacionals per a millorar els servicis; i valora i dota d’ús edificacions protegides”.

Connexió directa a la zona industrial

A més d’esta intervenció tant en la Ciutat Fallera com en el Parc i barri de Benicalap, Gómez anuncià la intenció d’habilitar un accés directe a la zona industrial des de la Ronda Nord. Este accés es podrà fer “amb un sistema de pantalles vegetals que reduïsquen l’impacte acústic i oculten visualment els elements que distorsionen el paisatge, tal com contempla ja el projecte d’ampliació del parc de Benicalap”.

Finalment, Sandra Gómez anuncià l’ampliació del col·legi “Artista Faller”. Es pretén, explicà, recuperar espai públic per a la ciutadania i millorar l’accessibilitat, així com la salvaguarda del patrimoni d’interés cultural, fomentant la seua rehabilitació i diversificant el seu catàleg d’usos, així com la preservació i integració de l’horta existent en la infraestructura verda del territori”. 

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts