La pirotècnia Dragón oferix la segona mascletà de les Falles 2023

03/03/2023

segona mascletà 2023 mascletà falles 2023 fallas 2023 pirotecnia Dragón Villena pirotècnia Dragón Villena

La plaça de l'Ajuntament de València va vibrar ahir amb la segona mascletà de les Falles 2023. En esta ocasió, la pirotècnia Dragón de Villena, amb tan sols 10 anys d'existència, va ser l'encarregada de disparar el castell pirotècnic.

José María Enríquez, responsable artístic de la pirotècnia, va destacar que la seua intenció era "buscar un ritme i una intensitat que ens faça recognoscibles, i una vegada l'aconseguim, que esperem que siga enguany, anirem augmentant progressivament la intensitat". Amb esta mascletà de tall clàssic, la pirotècnia Dragón va combinar tècniques digitals i analògiques per a crear un espectacle únic i emocionant.

La mascletà, que va durar entre 4 i 5 minuts, va estar composta per 15 seqüències amb quatre fases aèries, colps al començament, terratrémol, bombardege final i colp final. Es van utilitzar 107 kg de pólvora per a oferir un espectacle pirotècnic d'alta qualitat.

Assistents al balcó municipal en la segona mascletà de 2023

El balcó principal de l'Ajuntament va acollir a diverses comissions falleres i a la presència destacada del Tinent General Cap de la Caserna General Terrestre d'Alta Disponibilitat, Fernando García-Vaquero Pradal. A més, les mascletaes es poden seguir en directe a través del compte de Facebook de l'Ajuntament de València.

La tercera mascletà serà a càrrec de la Pirotècnia Pibierzo, de Villaverde de l'Abadia (Lleó), que combinarà les diferents tradicions pirotècniques del nord del país amb la tradició valenciana.

La festa de les Falles continua, amb més castells pirotècnics i activitats per a tots els públics.

Go up