La Mascletà de les Serpentines, una explosió de color i so a la ciutat de València

11/03/2023

Mascletà, València, pirotècnia, serpentines, Falles, festa, espectacle, ajuntament fiesta, espectáculo, ayuntamiento, fallas, pirotecnia

El passat dia 9 es va celebrar una nova edició de la mascletà a la plaça de l'Ajuntament de València. Esta vegada, l'espectacle va estar marcat pel caràcter esportiu, ja que els jugadors i l'equip tècnic del València CF Inclusiu van acudir per compartir la festa amb les Falleres Majors de València i la resta de la corporació.

Índex / Índice
  1. Assistents al balcó municipal per a vore la mascletà
  2. La mascletà de les serpentines

Assistents al balcó municipal per a vore la mascletà

Però no només va ser una festa per als amants del futbol, sinó que també va comptar amb la presència de diverses personalitats polítiques i militars. Entre ells, la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró; la Secretària Autonòmica d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, María Pérez Herrero; la vicepresidenta de la Diputació, María José Amigó; la Síndica de Compromís en les Corts Valencianes, Papi Robles; i el Comandant Militar , José M. Roy Calvo.

La mascletà de les serpentines

Però, sens dubte, el plat fort va ser la mascletà de 87 quilos de pólvora, que va ser disparada per la pirotècnia Nadal-Martí, fundada fa 91 anys a l'Olleria. L'espectacle de so i llums va ser una combinació perfecta de traca valenciana i efectes de tro, xiulets serpentines, sirenes i volcans de color amb brunzidors. Un espectacle visual que es va organitzar en els quatre punts cardinals, amb so creixent al principi que va culminar amb un potent bombardeig aeri.

La propietària de l'empresa pirotècnica, Nuria Matí, va explicar que esta mascletà s'havia anomenat "la Mascletà de les serpentines", ja que es van utilitzar moltes d'este tipus d'efectes, a més de cartutxeria i altres tipus de petards. A més, Nati Fernández va destacar que esta mascletà es va dedicar a la lluita contra el càncer, per a fer visibles totes aquelles persones que estan lluitant, així com per a alegrar-los una mica el dia.

Per als qui no van poder estar presents en la plaça de l'Ajuntament, la mascletà es va poder seguir en directe a través d'Infoguiavalencia.com des de les 13.55 hores. No obstant, cal recordar que amb motiu de les Falles, l'edifici de la casa consistorial estarà tancat a les visites del públic fins al 19 de març.

Go up