El gremi d’artistes fallers pensa que era millor plantar i cremar les falles

gremi artesà d'artistes fallers / gremio artesano de artistas falleros

Després de l’anunci d’ajornament de la festa de les Falles per la situació d’emergència sanitaria provocada pel coronavirus COVID-19, el Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València ha emés un comunicat en el qual recomana no retirar les peces dels carrers i diu que hauria sigut millor acabar de plantar els monuments i cremar-los en les dates previstes.

D’esta manera, indiquen “acordem i aconsellem als companyes i companyes artistes fallers ni desmuntar ni retirar cap falla o element que tinga als carrers de qualsevol de les capitals i poblacions on es celebra la Festa de les Falles”.

Esta postura la volen mantindre “mentre no tinguem garantit qui es fa càrrec de tals feines de desmuntage i emmagatzematge de les falles, postura presa pels tres gremis degut a l’alt cost material i risc a les persones que representa tals labors”.

Igualment, aconsellen no traure més peces dels tallers i criden a esperar la publicació del Decret del Consell on es concrete la suspensió de la festa.

Finalment, els tres gremis creuen que era”més raonable donada la situació de falles ja enllestides i transports fets, és acabar de plantar i cremar de les falles dins de les dates habituals“.

Comunicat complet del Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València

“Reunida la Federació de Gremis d’Artistes Fallers i Fogueres de la Comunitat València, integrada pels gremis de València, Borriana i Alacant, en convocatòria extraordinària per motiu de l’ajornament decretada pel Ministeri de Sanitat i confirmada per la Generalitat Valenciana davant l’epidèmia de COVID-19, conegut com a Coronavirus, es fa saber el següent posicionament:

Primer de tot, entenem l’abast de la preocupació i les mesures aplicades en la nit d’ahir.

Per tant, acordem i aconsellem als companyes i companyes artistes fallers ni desmuntar ni retirar cap falla o element que tinga als carrers de qualsevol de les capitals i poblacions on es celebra la Festa de les Falles i ha quedat suspesa per l’ordre ministerial, mentre no tinguem garantit qui es fa càrrec de tals feines de desmuntage i emmagatzematge de les falles, postura presa pels tres gremis degut a l’alt cost material i risc a les persones que representa tals labors.

Així mateix, este posicionament es manté a l’espera que l’autoritat competent, la Generalitat Valenciana, emeta el decret en el qual es detalle les condicions de la suspensió.

En este sentit també aconsellem als companyes i companyes artistes fallers que tinguen les peces als tallers que no facen cap transport en la jornada de hui, a l’espera de les conclusions a les quals s’apleguen en les reunions pendents al llarg del dia amb les institucions festives i de govern.

Per últim, els tres gremis creïem que el més raonable donada la situació de falles ja enllestides i transports fets, és acabar de plantar i cremar de les falles dins de les dates habituals.

I no volem concloure sense expresar i donar públicament el major dels agraïments pel suport que les comissions falleres, mitjans de comunicació i amistats ens esteu donant en les darrres hores. Moltíssimes gràcies.”

Print Friendly, PDF & Email