Emergència climàtica i història de la ciutat a les falles municipals 2022

Falles municipals - Fallas municipales

Les falles municipals de 2022 han suposat la tornada de la festa després d’un temps anormal afectat greument per la pandèmia de la COVID-19, on la falla municipal de La Meditadora va ser un símbol d’eixa situació.

Enguany les falles municipals han tornat a la normalitat i presidixen la plaça de l’Ajuntament com toca fer-ho en este 2022.

La Falla gran “Protegix allò que estimes” ens parla al voltant de l’emergència climàtica i la preservació de la biosfera. Per la seua banda, la falla municipal infantil “Saps qui soc TAMBÉ” fa un recorregut per personatges de la història de la ciutat de València.

Protecció de la biosfera

Com hem dit, la falla municipal gran parla de l’emergència climàtica i cóm de necessari és preservar la nostra biosfera. El llibret està escrit per Isabel Puig, Maria Josep Picó i Lucía Márquez.

“Protegix el que vols” va ser el lema de l’investigador Jacques Cousteau, i va llançar en el seu moment un missatge de SOS sobre la deterioració del planeta. 

La falla és obra de l’artista Alejandro Santaeulaia i l’artista urbà Antonio Segura (DULK).

Història de la ciutat de València

En la falla municipal infantil s’adapta com a continuacló de l’anterior falla infantil. Ara viatgem per la història de la nostra ciutat de la mà d’alguns personatges de la seua història, veïnes, veïns representatius, etc., que han destacat al llarg del temps.

El llibret està escrit per Josep Antonio Fluixà. En les figures podem vore a l’últim rei musulmà, Zayan, o l’escriptor Vicente Blasco Ibáñez; artistes com l’escultor Mariano Benlliure; uns altres que van millorar la vida de les persones a través de la ciència, com Pilar Mateo o Ana Lluch; estudiosos, descobridors, artistes, poetes i persones que van posar el seu gra d’arena per al desenvolupament social i històric de València.

La falla és obra dels artistes José Luis Ceballos i Francisco Sanabria.

Print Friendly, PDF & Email