Els Premis Arc de Sant Martí 2023 reconeixen la diversitat sexual, de gènere i familiar en les falles de València

Lambda, col·lectiu LGTB+, colectivo LGTB+, Premis Arc de Sant Martí, Premios Arcoiris, diversitat sexual, diversidad sexcual, diversitat de gènere, diversidad género, diversitat familiar, diversidad familiar, falles, inclusió, inclusión, activisme LGTBI+, activismo LGTBI+

S’han atorgat els Premis Arc de Sant Martí de l’exercici 2023 de Lambda, el col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, a les falles Palleter-Erudito Orellana i Puebla de Valverde-II República Española-Avenida Tres Cruces per reflectir la diversitat en els seus monuments. A més, la falla Ingeniero Manuel Maese-Cristòbal Llorens ha rebut una menció especial pel seu compromís amb la inclusió de les identitats fora del binarisme.

Els Premis Arc de Sant Martí de Lambda

Els membres del jurat d’estos premis, tots ells activistes de Lambda, han valorat l’esforç de les comissions per a fer present la diversitat del col·lectiu LGTBI+ en les seues falles. En el cas de la falla Palleter-Erudito Orellana, s’ha atorgat el premi sencer pel seu compromís amb les identitats que no segueixen les normes de gènere i per la seua visió transgressora que aposta per trencar tabús. Per la seua banda, la falla infantil Puebla de Valverde-II República Española-Avenida Tres Cruces ha estat reconeguda per l’escena del Sirenito i el príncep que, donant-se la mà, fan visible l’activisme LGTBI+.

Esta iniciativa de Lambda té com a objectiu conscienciar la societat sobre la importància de visibilitzar i normalitzar la diversitat sexual, de gènere i familiar en totes les àrees de la vida, incloent-hi les festes populars com les falles. Amb la campanya Borinot el que no bote, el col·lectiu vol promoure un canvi en la lletra d’un dels càntics més populars de les festes falleres per a evitar l’odi que amaga.

En definitiva, estos premis són una mostra del compromís del col·lectiu LGTB+ amb la defensa dels drets i la visibilització de la diversitat en la societat. Les falles premiades són un exemple de la capacitat de les festes populars per a fer visible la diversitat i promoure la inclusió en la nostra societat.

Print Friendly, PDF & Email