Skip to content

El CCCC acull l’exposició de la Falla Municipal Infantil 2021

15/03/2021
Exposició Falla Municipal Infantil 2021

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) presenta l’exposició de la Falla Municipal Infantil de 2021 ‘El Somriure de les Falles’. Esta mostra fallera repassa la trajectòria dels artistes fallers Ceballos&Sanabria a través de quasi 200 ninots.

Ceballos&Sanabria són els autors del monument infantil municipal de 2021 i a través d’esta iniciativa podrem conéixer vora 200 dels seus ninots. Algunes d’estes figures han sigut fets expressament per a esta exposició. A destacar un conjunt que pertany a la Falla Municipal Infantil 2020-2021 ‘Saps qui soc?’ i ‘També’.

La mostra va ser inaugurada el passat 14 de març i hi hagué una simbòlica ‘Plantà’ de la mà de la Fallera Major Infantil. Un acte que també tingué la presència del director del CCCC, José Luis Pérez Font; del regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana; dels artistes, Ceballos&Sanabria; i del comissari de l’exposició, Néstor Morente.

El CCCC acull una mostra d’art faller

Precisament, Pérez indicà que “després de quatre anys plantant falles experimentals als nostres claustres i organitzant l’exposició de l’artista urbà, responsable de la Falla Municipal, des del CCCC fem un pas més en la nostra línia d’experimentació i d’hibridació de llenguatges i obrim les portes a l’art faller, com una expressió artística pròpia de la nostra cultura i de la nostra contemporaneïtat. I ho fem en un moment, a més, en què l’art faller, igual que la resta de la nostra societat, necessita inventar noves fórmules per a seguir desenvolupant-se, no solament en benefici dels artistes sinó també dels públics”.

Per la seua banda, Morente explicà que “no es tracta d’una exposició del ninot, no és una exposició fallera, sinó una antològica dels artistes Ceballos&Sanabria. Ací es pot veure la seua trajectòria de quasi 20 anys, en la qual s’aprecia una evolució des dels seus començaments fins a l’actualitat”.

El comissari va afegir que “el CCCC ha sigut molt valent perquè, dissortadament, l’art faller continua sent molt injuriat des del punt de vista acadèmic de l’art. Per exemple no s’ensenya cap assignatura en belles arts o història de l’art, sobre història de les Falles o com fer una falla”.

Finalment, els artistes expiclaren que “en la mostra hem volgut donar-li molta importància al procés creatiu i, al mateix temps, retrobar-nos amb projectes anteriors que hem realitzat per a les Falles i intercalar-los amb obra personal que també realitzem en el nostre taller”.

I afirmaren que és una gran oportunitat exposar al CCCC el que consideren “una experiència que era ara o mai”.

Una novedosa exposició de la falla municipal infantil

Esta és la primera vegada que uns artistes fan una mostra retrospectiva el seu treball en un centre de cultura contemporània. En este cas, podem contemplar de manera cronològica el treball d’estos artistes en les onze vegades en les quals l’Ajuntament de València els trià per a fer la Falla Municipal Infantil, fins i tot la de 2021.

Estructura de l’exposició

Hi ha tres blocs principals en esta exposició de la Falla Municipal Infantil.

Així, trobem la ‘Casa del Correcher’. Ací s’oferix material faller, com ara esbossos de la falla que ens expliquen l’elaboració d’una falla. O els ‘ninots indultats’ del foc. Así podem vore un exemple: el de la Mare de Déu dels Desemparats salvat en 2013.

El segon bloc és ‘Un espectacle de varietats’. Así el centre és el disseny gràfic faller, indispensable per a difondre la festa. Ací podem vore la balena Josefina que invita a accedir al món de la infància a través de l’art faller.

Finalment, ‘ens van donar la 10 i l’11’ és una mostra d’esta falla dels anys 2020 i 2021. Els números 10 i 11 d’estos artistes. També la resta de monuments fets per a esta plaça: ‘Una ciutat en plena Festa!’, ‘València 1909’, ‘Entra i Vorás’, ‘A la Tribuna del Túria’, ‘Viva la Pepa!’, ‘La València Daurada’, ‘Ajuntament Infantil!’, ‘Painting València’, ‘De Barri en Barri’, ‘Saps qui Soc?’ i ‘També!’.

Print Friendly, PDF & Email