À Punt es consolida com la televisió de les festes valencianes en 2023

23/03/2023

À Punt, falles, Magdalena, retransmissions, festes tradicionals, Comunitat Valenciana, televisió, cultura, patrimoni, turisme À Punt, fallas, Magdalena, retransmisiones, fiestas tradicionales, Comunidad Valenciana, televisión, cultura, patrimonio, turismo

La televisió autonòmica À Punt ha aconseguit consolidar-se com la cadena de televisió líder en les retransmissions de les festes tradicionals de la Comunitat Valenciana. Durant les últimes Falles i Magdalena, la cadena ha aconseguit uns índexs d'audiència històrics, que han superat a altres cadenes generalistes com La Sexta i Cuatro.

Índex / Índice
  1. La Mascletà, l'espai més vist
  2. La Cremà i el Magdalena Vitol
  3. El lloc web d'À Punt, també ha incrementat la seua audiència
  4. El públic ha pogut valorar les mascletaes
    1. En resum

La Mascletà, l'espai més vist

Les retransmissions en directe de les mascletaes ha sigut el programa més vist per als espectadors enguany, amb una mitjana de 154.000 espectadors i un share del 18,8%, el que suposa un augment de tres punts respecte a l'any anterior. El diumenge 12 de març, durant la mascletà de la pirotècnia Mediterráneo, la cadena va aconseguir la dada més alta de la història d'estes retransmissions, amb un 24,7% de share i 219.000 espectadors de mitjana.

La Cremà i el Magdalena Vitol

A més, les retransmissions en directe de la Cremà i del Magdalena Vítol han tancat les festes amb una mitjana de 140.000 espectadors i un 10,1% de share. També els espais informatius, que han inclòs la retransmissió de les mascletaes de la Magdalena, han incrementat l'audiència.

Per a la radiotelevisió pública valenciana, estes dades d'audiència són un èxit que reflectix l'enorme esforç humà i tècnic que ha sigut necessari per a portar les festes tradicionals més importants de València i Castelló a totes les llars de la Comunitat Valenciana.

El lloc web d'À Punt, també ha incrementat la seua audiència

A més, el tràfic a la pàgina web d'À Punt ha crescut un 55% durant les festes, amb un total de 16,3 milions de minuts consumits de vídeo, un 64% més que l'any anterior. En les xarxes socials, la radiotelevisió valenciana ha estat el mitjà valencià líder pel que fa a reproducció de vídeos a Instagram i TikTok, amb un total de 5,5 milions de reproduccions, un 49% més que l'any anterior.

El públic ha pogut valorar les mascletaes

Com a novetat enguany, À Punt ha posat en marxa un rànquing de mascletaes, tant de Falles com de Magdalena, on han participat prop de 47.000 persones. El rànquing de mascletaes de Falles ha sigut liderat per la Pirotècnia Valenciana, seguida d'Aitana i Mediterráneo. En les mascletaes de Magdalena, el primer lloc ha estat per a la Pirotècnica Peñarroja i Pibierzo, que han empatat amb una valoració popular de 4,71.

En resum

En resum, les retransmissions de les festes tradicionals de la Comunitat Valenciana són un dels plats forts de la programació d'À Punt, que ha aconseguit superar les expectatives de l'audiència en est sentit. Amb les retransmissions en directe d'esdeveniments com les falles o la Magdalena, À Punt ha aconseguit connectar amb els valencians i valencianes de tot el món, oferint-los la possibilitat de viure en directe i des de qualsevol lloc les festes que formen part de la seua identitat cultural.

A més, esta programació també contribuix a difondre i preservar la cultura valenciana, ja que moltes de les festes i tradicions que es retransmeten estan vinculades a la història i el patrimoni cultural del territori.

Go up