360 persones seguiran la mascletà des del balcó de l'Ajuntament

18/02/2023

mascletà, balcó Ajuntament

Divendres passat es celebrà el sorteig informàtic que ha decidit, a l'atzar, les 20 persones que cada dia podran assistir a la mascletà des del balcó municipal de l'Ajuntament de València. En total, 360 persones s'han beneficiat d'esta iniciativa, que va posar en marxa en 2015 el govern Joan Ribó.

Índex / Índice
  1. Dades de participació del sorteig de la mascletà des del balcó municipal de l'Ajuntament de València
  2. Novetat del sorteig 2023, notificació immediata
    1. En resum

Dades de participació del sorteig de la mascletà des del balcó municipal de l'Ajuntament de València

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, i el regidor d'Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, han estat presents en el sorteig, que ha comptat amb la participació de 22.310 persones. La xifra més alta des que es va iniciar esta iniciativa.

Per a l'assignació de les invitacions s'ha utilitzat la relació de persones inscrites prèviament, en el termini habilitat per a l'efecte, que va finalitzar el passat dimecres, 15 de febrer. De les 22.310 persones inscrites, 5.788 no estaven empadronades, per la qual cosa la xifra final ha quedat en 16.522. Esta és la segona xifra més alta després de les 18.072 registrades en 2016.

Quatre Carreres ha sigut el districte amb més persones inscrites (1.648), seguit de Patraix (1.577), Camins al Grau (1.380), Jesús (1.240) i Extramurs (1.128). Així mateix, el nombre de dones inscrites (10.182) ha superat al d'homes (6.340).

Novetat del sorteig 2023, notificació immediata

Enguany, instants després del sorteig, s'ha enviat el correu electrònic als agraciats, que han sigut 180 persones, que en acudir amb un acompanyant, fa un total de 360 persones, 20 per dia, des de l'1 de març fins al 19, a excepció del 9 de març, que en celebrar-se el Dia dels alcaldes, es restringix l'aforament.

Com en anys anteriors, les invitacions són intransferibles i s'han d'utilitzar en el dia assenyalat, sense possibilitat de modificació. El sorteig s'ha dut a terme per mitjans informàtics a partir d'un número generat aleatòriament.

Compromís amb la ciutadania: el balcó municipal no és un búnquer

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha destacat que el balcó no pot ser un búnquer sinó que cal obrir-lo a tothom perquè puguen gaudir de la mascletà. Per la seua banda, el regidor d'Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, ha subratllat l'expectació creada pel sorteig, que ha demostrat l'interès de la gent per participar en esta iniciativa.

En resum

En definitiva, el sorteig ha sigut un èxit i pemetrà a 360 persones gaudir d'un lloc privilegiat per a contemplar la mascletà, i s'ha convertit en una iniciativa molt esperada per la ciutadania de València.

A més, el sorteig de les invitacions per al balcó de la mascletà s'ha convertit en una eina per a la participació ciutadana en les festes falleres i en un exemple de com la tecnologia pot ser utilitzada per a garantir la transparència i l'equitat en les assignacions d'invitacions per a esdeveniments públics.

Go up