Els vehicles 100 per 100 elèctrics no pagaran l’ORA

24/10/2019

Vehicle elèctric

L’Ajuntament de València ha pres una important decisió de cara a estimular l’ús del transport no contaminant. I és que, segons ha anunciat el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, quedaran exempts del pagament de l'ORA (zona blava), els vehicles 100 per 100 elèctrics. De moment es pretén fer-ho els dos pròxims anys i serà prorrogable.

Vilar ha declarat que «des de l'Ajuntament de València continuem implementant estímuls perquè l'ús de vehicles no contaminants siga cada vegada major a la ciutat».

D’igual manera, s’han iniciat els tràmits perquè els vehicles no contaminants que aparquen en la zona taronja, destinada als residents, també puguen estacionar sense cap abonament, gratuïtament.

El regidor ha informat que la matriculació de vehicles híbrids de gas liquat i elèctrics purs s'ha incrementat. En concret s’ha passat dels 585 vehicles d’estes característiques en 2017, a 886 en 2018 i fins els 1.318 mitjans de transport no contaminats de 2019. Actualment, el 30% d'estos vehicles són elèctrics purs.

Go up