Skip to content

El Cinema Internacional de Merda torna a Sueca

24/09/2019
INLFECTION de Michael Ramos
Comarca: Ribera Baixa

La Sèrie B, el Gore i el Trash tenen una cita cada any a Sueca. És el Cinema Internacional de Merda (CIM) de Sueca, un festival de cinema unànimement reconegut per crítica i públic com “el més imbècil del panorama mundial”.

Com diuen els responsables, Sueca es tornarà a engalanar  i convertir en la capital de la “merda seca”.

L’antic Cine Lido, ara Centre Municipal Bernat i Baldoví, será el centre de l’acció, del 26 al 29 de setembre. En este final es podran vore 5 llargmetratges i 100 curtmetratges  a concurs. L’entrada a totes les projeccions serà gratuïta.

Un festival que guanya popularitat

El CIM ha anat guanyat popularitat dins de la seua temática, encara que no és únic. Així, Horrorvision de Barcelona,  B Retina de Cornellà, Bai de Fest de Roses i Fangofest d’Amposta, giren al voltant de temàtiques similars.

Tot val al CIM

Este és un festival on pràcticament tot s’hi val: la série b, el trash, el gore, l’amateur, l’underground, on és més important  la il·lusió i humor que els mitjans tècnics.

En esta edició hi haurà més de vint nacionalitats i presenta diverses estrenes a l’Estat Espanyol, i una dotzena d’estrenes absolutes a Europa.

La interacció, caraterística intrínseca del CIM

Durante les projeccions del Cinema Internacional de Merda de Sueca és habitual que la gent interactue cridant o aplaudint, sobretot quan hi ha esguits de sang, amputacions de membres o evisceracions. El públic també participen en els premis, de manera que poden votar per a decidir  els guardons, i en este cas tant a les millors com a les pitjors produccions.

Estrena valenciana al CIM

El CIM acollirà l’estrena de la producción valenciana Harvey Johnson, una proposta d’acció, aventura i katanes. L’equip d’esta pel·lícula ha confirmat la seua assistència. Així, hi estarà present  el realitzador Juan Salvador Baixauli Asins. A més, també hi assistiran l’equip de Rabo Parmesano, l’staff de la webserie Carlinos, els locals Carlos Masó, Vicent Pérez i David Ferrer i els clàssics de la faràndula Pablo Gabaldón (director de la productora Artistas Anónimos), l’animador i patinador valencià J. Frames Bond, el crític i realitzador de cinema Joaquin Vallet i l’artista polonès afincat a Sollana klaus-Günter Koscieniewicz.

Finalment, el dissabte 28 d’estrenarà Mutant Blast, on el guanyador del primer CIM Sueca, el portugués Fernando  Alle, presentarà el seu primer llargmetratge.

Les sessions golfes del divendres i dissabte Cinema Internacional de Merda de Sueca tenen la característica que el públic assistent puga per romandre a la butaca fins al final, encara que siga, en ocasiones, ben complicat fer-ho.

Print Friendly, PDF & Email