Skip to content

Comencen a enderrocar les casernes del carrer Sant Vicent

10/10/2019
Enderrocs casernes Sant Vicent
Comarca: València

Les antigues casernes d’enginyers i l’edifici del Col·legi Sant Àngel de la Guarda del carrer Sant Vicent Màrtir han començat a ser enderrocats. Els treballs per  a enderrocar estes construccions duraran dos mesos, segon informà la regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana i vicealcaldessa de València, Sandra Gómez. En este espai es té previst la construcció de 450 habitatges públics, un parc i un nou col·legi.

Gómez indicà que “Es tracta d’un dels punts negres urbanístics de la zona, i a més d’esta actuació depén una dotació educativa que limitarà amb un nou parc” i ha reivindicat que “amb la intervenció s’acabarà amb dècades de degradació”.

Una llarga història

Han passat molts anys fins que s’ha pogut començar a enderrocar estes casernes del carrer Sant Vicent. Estos terrenys deixaren de tindre un ús militar en la dècada dels 90. Explicà Gómez que “Cronològicament, en 2012, el Consistori va remetre a SEPES, l’entitat estatal que gestiona el sòl públic i depén del Ministeri de Foment, informes favorables per a escometre les primeres obres d’urbanització. I finalitzats els enderrocaments que hui comencen, l’esmentada empresa de Foment començarà la urbanització del PAI d’Enginyers que abasta els terrenys compresos entre el carrer Sant Vicent, l’Uruguai, Francisco Climent i Dolores Alcayde. Posteriorment, a través del Pla Edificant, l’Ajuntament construirà un nou col·legi”.

Sandra Gómez ha recordat que esta intervenció per a enderrocar les casernes del carrer Sant Vicent forma part del Pla 20.000 del Ministeri de Foment per a impulsar l’oferta de pisos de lloguer, i remarcà que “València serà la primera ciutat en la qual es posa en marxa esta iniciativa”.

D’esta manera, ha manifestat “la voluntat de SEPES que ja va anunciar que les més de 450 habitatges que es construiran seran de protecció pública, i que moltes d’elles s’oferiran en règim de lloguer”.

Finalment Gómez ha fet insistència en que en este espai hi haurà també un parc en una zona amb escasses zones verdes, i permetrà la construcció del nou col·legi Sant Ángel de la Guarda, que limitarà amb este parc”.

Print Friendly, PDF & Email