|

Verònica Cantó és la nova presidenta de l’AVL

Verònica Cantó - presidenta AVL

Verònica Cantó Doménech és la nova presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ( AVL ) en substitució de Ramon Ferrer Navarro. L’acte de presa de possessió d’este càrrec de l’entitat normativa del valencià es va fer en un acte públic i solemne el passat dia 8 d’abril.

Este acte protocolari va ser estat presidit pel president de la Generalitat, Ximo Puig, així com altres alts càrrecs de l’Administració valenciana, de les universitats i de l’àmbit cultural.

Cantó era fins ara, i des de els últims quinze anys, la Secretària de l’entitat, i va ser elegida presidenta en un Ple celebrat el passat 11 de març.

A banda de Verònica Cantó, van ser elegits membres de la Junta de Govern de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ( AVL ): Joan Rafael Ramos, com a vicepresident; Immaculada Cerdà, com a secretària, i Maria Àngels Francés i Artur Ahuir, com a vocals.

La nova presidenta de l’Acadèmia va nàixer a Cocentaina l’any 1964. Va ser directora de publicacions de l’Editorial Marfil; presidenta de l’Associació d’Editors del País Valencià; i també és autora de diversos llibres de text.

A l’AVL la ja presidenta Verònica Cantó és membre de les seccions de Publicacions i Comunicació; de Lexicografia i Gramàtica, i de Terminologia i Assessorament Lingüístic.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts