València té un centenar més de palmeres

04/07/2022

València centenar palmeres - València centenar palmeras

L'Ajuntament de València ha plantat més d’un centenar de palmeres en diversos parcs i zones enjardinades de la ciutat.

Esta és una acció de la qual el regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, indicà que servix “per completar el palmerar de la ciutat el qual reforça la infraestructura verda de la nostra ciutat, a més a més del seu alt valor ornamental”.

En concret són 105 noves palmeres les plantades per diverses ubicacions de la ciutat. La plantació ha estat a càrrec de l’Organisme Autònom Municipal de Parcs i Jardins i Biodiversitat Urbana. I el pressupost ha sigut de 47.350 euros. 

Índex / Índice
  1. Espècies de noves palmeres plantades a València
  2. Completar el palmeral de la ciutat de València

Espècies de noves palmeres plantades a València

En esta actuació d’entre les espècies d'este centenar de palmeres noves que té València trobem els marga-llons (Chamaerops humilis), als parcs Lineal, Benicalap, Malilla i Orriols; les palmeres datileres (Phoenix dactyilifera), en les alineacions de jardins, com ara al tram del Túria a l’alçada del Palau de la Música i el Parc de Marxalenes; o la palmera excelsa (Trachycarpus fortunei) al passeig marítim de la ciutat. 

També hi trobem espècies d’alt valor ornamental. En este cas podem citar la palma de Cun-ningham (Archontophoenix cunninghamiana), al Jardí del Professor Llombart; o la washingtònia robusta (Washingtònia robusta) plantada en el Jardí d’Albalat i a la mitjana enjardinada del carrer Almassora.

Completar el palmeral de la ciutat de València

Campillo declarà que esta plantació “tan nombrosa de palmeres duta a terme durant les últimes setmanes permet completar el palmerar tan destacable de la nostra ciutat i amb espècies molt emblemàtiques al nostre paisatge urbà com, per exemple, els margallons -d’altra banda, única palmera autòctona europea- les washingtònies o les datileres”. 

D’esta manera, continuà Campillo, “continuem reforçant la infraestructura verda dels barris de València, tot incrementant la diversitat vegetal als nostres parcs, jardins i carrers”.

Els parcs que han vist plantades estes palmeres són Benicalap, Orriols o Marxalenes; i a jardins a diversos trams del Túria, Albalat o Professor Llombart; i altres espais urbans i jardineres de la ciutat.

Go up