València premiada pel nou paviment de la plaça de la Reina

paviment plaça Reina - pavimento plaza Reina

En un acte presidit pels Reis Felipe i Letizia divendres passat a l’Edificio Multifuncional de Macael d’Almeria, la ciutat de València ha sigut premiada pel nou paviment utilitzat en la reforma de la plaça de la Reina.

Es tracta d’un dels Premis Macael que atorga l’Asociación de Empresarios del Mármol de Andalucía (AEMA), en la seua 35 edició. Estos premis, creats en 1985, tenen per objectiu expressar, públicament, el seu reconeixement a les persones, entitats o organismes i mitjans de comunicació que s’hagen distingit, amb determinades actuacions, en benefici de la comarca.

El paviment premiat és de pedra calcària que mitiga l’absorció de la calor en el sól i evita esvarons. Una pedra que, a més, és similar a la que es va usar per a construir la Catedral.

En representació de l’Ajuntament va rebre el Premi Nacional el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. El regidor va manifestar que “És un orgull per a València rebre este guardó perquè reconeix la bona faena duta a terme en la remodelació de la plaça de la Reina, un minuciós procés de restauració de l’aparcament subterrani i una reurbanització exterior en la qual hem recuperat 11.800 m² per a la ciutadania. En la plaça s’ha usat una pedra calcària que mitiga l’absorció de la calor en el sòl, que evita els esvarons i és similar a la usada en la construcció de la Catedral”.

Per què s’ha premiat el paviment de la plaça de la Reina de València?

De les diverses categories, València va rebre el “Premio Nacional, al Ayuntamiento de Valencia. El Jurado concede el Premio Nacional al Ayuntamiento de Valencia por el proyecto Plaza de la Reina; una reforma de gran envergadura de la plaza más emblemática y Km 0 de Valencia, donde se ubica su catedral. En el proyecto de reforma se utilizaron, por un lado, más de 12.000 m2 de dos travertinos nacionales, travertino Almería y Teruel, concretamente, para la pavimentación del espacio. Por otro lado, la elaboración de todos los elementos de mobiliario que lo componen se realizó, exclusivamente, en Travertino de Almería. En total, para la realización del mobiliario compuesto por bancos curvos y rectos, jardineras, peanas y placas conmemorativas se usaron 300 m3 de este material”.

El paviment de la plaça de la Reina

El paviment premiat i que s’ha utilitzat en la reforma de la plaça de la Reina està format per peces de 10 centímetres de grossària. Estes peces tenen tonalitats que respecten l’entorn monumental i protegit. En total s’han utilitzat 2.600 tones de pedra.

Guardonats en els XXXV “Premis Macael”

 • PREMI INTERNACIONAL AMÈRICA DEL NORD:
  MCA Systems Inc. pel projecte “Vila Dustin Bailey” (Dallas, Texas).
 • PREMI INTERNACIONAL EUROPA:
  Temple de meditació (Màlaga).
 • PREMI INTERNACIONAL ÀSIA:
  Saba State (residència privada – Bali, Indonèsia).
 • PREMI INTERNACIONAL ORIENT MITJÀ:
  Edifici Amot Holon (Israel).
 • PREMI NACIONAL:
  Ajuntament de València (projecte Plaza de la Reina).
  Recull el premi: Giuseppe Grezzi, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de València i regidor delegat de Mobilitat Sostenible i Espai Públic.
 • PREMI Al DISSENY:
  Vila Ricotta II (residència privada – Marbella).
 • PREMI A l’EXCEL·LÈNCIA:
  Estudi d’Arquitectura Tobal Arquitectes (Marbella).
 • PREMI A la PERSONA:
  Projecte de reforma i remodelació Hotel Silken el Pilar d’Andalusia i Plaza de les Flors
 • PREMI A l’OBRA EN BLANC MACAEL:
  Restauració de l’Església dels Sants Màrtirs Ciriaco i Paula (Màlaga).
 • PREMI A la SOSTENIBILITAT:
  Edifici Torre Delfín (Benidorm).
Print Friendly, PDF & Email