Skip to content

L’alta exigència de l’Iturbi declara desert el primer premi

05/07/2021
Premi Iturbi 2021
Comarca: València

Dissabte passat el Teatre Principal va acollir la final del Premi Iturbi de piano 2021, on quedà desert el seu primer premi. L’alta exigència d’este certamen ja es posà de manifest en les seues edicions de 1982 i 1992, on va ocórrer la mateixa circumstància.

El jurat d’esta vintena edició el va presidir Joaquín Chúcarro i en formaren part Catherine D’Argoubet, Ana Guijarro, Jorge Luis Prats, Menahem Pressler, Didier Schnorhk, Josu de Solaun, Paolo Pinamonti y Barrett Wissman.

El segon premi va ser per a Alexey Sychev (Rússia) i el tercer per a Salome Jordania (Georgia) i Ryutaro Suzuki (Japó) ex aequo. Este premi biennal ha incrementat en 2021 un 70% i els guardons s’han repartit els 89.000 euros destinats als premis.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, indicà que “hem celebrat una edició històrica en el 40 aniversari del Premi Iturbi, al qual volem situar entre els millors del món. A això, han contribuït els pianistes, la direcció i el lideratge d’Achúcarro i la comissió artística amb Óscar Oliver (coordinació), Josu de Solaun, Carles Marín i Emma Jiménez, les dotacions, la solvència i el prestigi del jurat, les exigents bases del concurs…”

Tello va afegir que hem creat un gran equip i continuem treballant per a millorar i impulsar aquest projecte que posa a València en el panorama musical internacional”.

Els premis Iturbi 2021

La dotació econòmica d’estos premis Iturbi de la Diputació de València van ser els següents: en el cas del primer premi (desert) el guanyador o guanyadora s’hauria emportat els 30.000 euros. També hauria gravat un disc amb IBS Classical. A més d’una gira de concerts i un contracte de IMG Artist.

En el cas del segon premi, han sigut 20.000 euros els que s’ha emportat el rus Alexey Sychev. Per la seua banda, el tercer premi, ex aequo, té una aportació de 10.000 euros per a Salome Jordania y Ryutaro Suzuki. Els premiats tindran una gira de concerts per territori espanyol i per fora d’este.

Finalment, han rebut 5.000 euros els finalistes Adrei Ivanou (Bielorrúsia), Airi Katada (Japó) i Zifan Ye (Xina). Este últim participant va rebre també 3.000 euros al millor finalista, un premi que aportava l’Ajuntament de València.

Premis especials

A més, hi hagué diversos premis especials de 2.000 euros. En el cas de Salome Jordania guanyà tres d’estos premis. Així s’emportà el de l’Ajuntament de València (per una peça de Chopin), Societat Filarmònica de València (per una sonata de Mozart) i Polimúsica amb 1.000 euros (per Imatges, d’Òscar Colomina).

Print Friendly, PDF & Email