L’Ajuntament restaura les portes de les Torres de Serrans

2 anys ago · Updated 2 anys ago

portes Torres de Serrans - puertas Torres de Serranos

Han hagut de passar 41 anys per a que les portes de les Torres de Serrans tornaren a ser rehabilitades. Segons explicà la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, “la fusta ha necessitat molta nutrició perquè estava completament seca, el que ha implicat utilitzar una bona dosi de pots de vernís i tractament per a fusteria”. L’última actuació va ser a l’any 1980. Esta actuació ha estat a càrrec d’Anna Boix i Inés Ayala.

Tello explicà que “la porta presentava un estat de conservació deficient, pel manteniment limitat que havia tingut al llarg del temps, pels actes vandàlics de la que havia estat l'objecte (en particular graffitis, robatori de claus o ruptures de peces de fusta), per les afeccions degudes a l'incendi sofert el dia 9 de febrer, i per haver-hi estat sotmesa a freqüents projeccions d’aigua a pressió que havien mantingut la fusta en un estat de constant humitat”.

Respecte als pigments originals de les portes de les Torres de Serrans

Per a poder actuar i rehabilitar estes portes de les Torres de Serrans l'Ajuntament de València s’ha gastat 24.403 euros durant dos mesos. La regidora explicà també que en estos treballs s’ha intentat no canviar els pigments originals. D’esta manera, encara que s’ha actuat sobre tota la superfície, s’ha evitat usar empelts, substitucions i recomposicions no necessàries.

Per a poder dur a terme la rehabilitació de la millor manera en ocasions s’han tancat les portes, sempre obertes. De fet, apuntà, que feia 20 anys que no es movien.

Estos treballs s’emmarquen en la campanya municipal “Respecta València”, la qual vol posar en valor diferents elements arquitectònics de la ciutat. A més, es vol fer vore a la ciutadania la importància de cuidar i respectar el nostre patrimoni.

Finalment, comentar que al llarg dels treballs s’han trobat restes de metralla que ara seran analitzats per vore si són de la guerra napoleònica o més actual, com ara la guerra civil espanyola. 

I, com a curiositat, també s’ha trobat un niu i una pilota de trinquet.

Go up