L’Ajuntament comença la gestió del complex Torre Miramar després d’haver passat a ser de titularitat municipal

2 anys ago · Updated 2 anys ago

Torre Miramar

L’entrada nord a València porta anys presentant un espai que mai ha entrat en funcionament, la coneguda Torre Miramar, que ara passa a ser un complex de cultura urbana que ja pot gestionar l’Ajuntament de València.

I és que la Demarcació de Carreteres de l’Estat ha entregat este espai al consistori valencià per a la seua conservació, manteniment i dinamització.

Així ho anuncià fa uns dies l’alcalde de València, Joan Ribó, qui indicà que s’obri la zona interior d’esta gran redona d’entrada a la ciutat. A este espai es podran practicar disciplines com el parkour, patinatge, dansa urbana o skate.

Esta zona té una superfície de 7.200 m2, situtada a l’entrada a València des de la V-21, i on confluixen la Ronda Nord i l’avinguda dels Tarongers.

L’ús ciutadà de la Torre Miramar

Ribó va declarar que esta adecuació fa possible «l'aprofitament per a ús ciutadà d'un gran espai heretat que, fins ara, estava desaprofitat i que no comptava amb manteniment».

D’esa manera «l'Ajuntament es fa càrrec ara de la seua conservació, manteniment i, el que és molt important, la seua dinamització». «Perquè volem convertir l'espai en una referència per a la joventut per a la pràctica de disciplines englobades en la cultura urbana, tant els esports com les arts», va dir l’alcalde.

Actuacions fetes

Quant a les actuacions que s’han fet a esta zona del complex de la Torre Miramar, s’han tancat i eliminat els accessos subterranis. A més, s’han desmuntat les passarel·les inferiors de vianants. Així mateix, s’han habilitat recorreguts accessibles a l’estanc principal.

També s’ha pavimentat amb formigó polit. I s’ha netejat i eliminat els riscos del recinte interior. S’ha tancat els forats que hi havia al forjat. S’han incorporat pendents i desaigües de fons. I s’han fet treballs de jardineria, como a ara la poda, reposició i terra.

S’han anul·lat estanys i font rectangular. I s’ha regulat l’enllumenat existent. Finalment, s’han creat nous passos de vianants semafòrics en la superfície.

L’Ajuntament vol que la Delegació d’Ecologia Urbana, a través de l’Organisme Autònom Municipal de Parcs i Jardins, passe a ser gestor de “Miramar, Espai de Cultura Urbana”.

Go up