La renovació de l'AVL deixa fora a set destacats membres

22/12/2020

renovació membres AVL / miembros renovación AVL

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha procedit a la renovació de part dels seu membres i importants noms d’esta entitat han d’abandonar-la.

Per a procedir a esta renovació d’un terç de la seua composició s’ha fet un sorteig per insaculació. Com a resultat d’este procés queden fora Albert Hauf, Honorat Ros, Eduard Mira, Antoni Ferrando, Lluís Meseguer, Emili Casanova i Maribel Guardiola.

Els set membres de l’entitat normativa del valencià hauran de ser substituïts per set dones. I açò es farà així en compliment de la Llei d’Igualtat.

Índex / Índice
  1. Els noms que deixen l’AVL
  2. La renovació de l’AVL

Els noms que deixen l’AVL

Els set membres que deixen la institució són els presidents de les seccions de Lexicografia i Gramàtica (A. Ferrando), de Documentació i Literatura (Albert Hauf) i d'Onomàstica (E. Casanova), i la presidenta de la Comissió de l'Escriptora de l'Any (Maribel Guardiola).

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha informat, no obstant, que estos set acadèmics continuaran en el si de la institució. A més, els set també participaran en el procés de presentació de candidatures per a cobrir les vacants.

La renovació de l’AVL

La fase final de renovació de la institució acadèmica començarà el mes de febrer, i en març la Junta de Govern proclamarà les candidatures. Acte seguit se celebrarà el primer Ple d’elecció de les noves acadèmiques.

Com hem indicat, quan la renovació dels membres acabe, l’AVL tindrà una nova composició formada per onze acadèmics i deu acadèmiques. Les noves acadèmiques prendran possessió en juny.

Finalment, el president de l’AVL, Ramon Ferrer, va lamentar l’eixida dels acadèmics citats, al mateix temps que podria completar el seu mandat com a president de l’entitat normativa.

Go up