IVC i l'AVL presenten el 'Vocabulari de les arts escèniques'

21/07/2020

Vocabulari arts escèniques

L'Institut Valencià de Cultura (IVC) i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) han presentat el 'Vocabulari dels arts escèniques' al Teatre Principal de València.

Esta nova obra està editada pels dos organismes i conté més de 1.600 entrades.

Este vocabulari ha sigut elaborat per la Secció de Terminologia i Assessorament Lingüístic de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Esta obra se suma a anteriors publicacions de diverses activitats lúdiques i professionals.

Des de l'IVC indiquen que havien de fer un pas més poder reunir en un opuscle “la rica i vasta terminologia que al llarg dels anys han anat creant els artífexs de les arts escèniques (directors, autors, actors, actrius, tècnics, crítics)”.

També era el seu desig fixar i descriure de manera adequada les noves paraules de la terminologia escènica que han sorgit de la creació contemporània.

També aquelles paraules vingudes de les tecnologies de la informació, comunicació i híbrids escènics. Consideren que este vocabulari dels arts escèniques de l'IVC i l'AVL pot ajudar a aquelles persones que tenen dubtes sobre sómo s'escriuen estos termes.

Go up