|

Inaugurada la Fira del Llibre de València 2022

Fira del Llibre 2022 - Feria del Libro 2022

Dijous passat va ser inaugurada la Fira del Llibre de València 2022. El conseller de Cultura, Vicent Marzà, va ser l’encarregat d’inaugurar esta cita literària als Jardins de Vivers en la seua edició 57.

Per a Marzà, “En temps convulsos com els que estem vivint, en els quals moltes vegades sembla que l’odi per l’odi és el que més renda, els llibres ens aporten calma, reflexió, profunditat i pau, per a nosaltres mateixos i per al conjunt de la societat”.

El responsble de Cultura de la Generalitat va afegir que “Els llibres no sols ens fan més lliures, sinó que ajuden a construir una societat millor. Des de la Generalitat, hem augmentat per quatre el pressupost i les accions relaciomadas amb el llibre i la lectura i animem a la ciutadania al fet que vinga i participe en la Fira del Llibre”.

La comitiva inaugural estava configurada, a més de per Marzà, per Carmen Amoraga, directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat; el president i la vicepresidenta de la Diputació de València, Toni Gaspar i Maria Josep Amigó. Igualment hi assistiren uns  altres representants del món institucional i cultural de la Comunitat Valenciana; així com la presidenta de la Fundació Fira del Llibre de València, María Bravo, i el president del Gremi de Llibrers, Juan Pedro Font de Mora.

Gaspar va dir que “Les idees estan en els llibres i els llibres salven la nostra civilització. Des que els llibres són de tots, i no d’uns pocs, el món ha progressat. Obrin la ment, fan reflexionar, i donen suport a la millora de la societat. És un orgull que una ciutat com València aconseguisca 57 edicions de la seua fira del llibre”.

Estes paraules estaven relacionades amb la invasió russa d’Ucraïna. De fet, també tingué paraules en eixe mateix sentit l’escriptora i professora valenciana María Jesús Bolta.

Bolta posà en valor el paper del llibre quan digué que “Un objecte tan modest, però tan determinant en la història de la humanitat. Sense llibres, sense narració escrita, siga del gènere que siga, no creixerà cap pensament crític, cap pregunta, no hi haurà evolució. Llegir ens transforma”.

Una Fira del Llibre de València amb xifres rècord

La Fira del Llibre de València torna a celebrar-se de manera normal, tant de dates (primavera) com de participació. Així enguany hi ha xifres considerades històriques amb 66 expositors, un 17,85% més que en 2021. A més, participaran centenars d’autores i autors, signatures i presentacions. D’entre els expositors trobem llibreries, editorials, institucions i entitats amb fons editorial en les 101 casetes.

El programa d’esta Fira té també més de 428 activitats, entre les quals hi ha signatures, presentacions, taules redones i debats, exposicions, concerts, espectacles i activitats escolars i familiars.

Els organitzadors preveuen uns resultats magnífics, tenint en consideració els de la passada edició celebrada en pandèmia i, per tant, en una situació deficient. En eixa ocasió se superaren els 300.000 assistents i més d’un milió d’euros de vendes.

La segona Fira del Llibre d’Espanya

La valenciana és considerada la segona Fira del Llibre d’Espanya. El seu objectiu és promoure el llibre, la lectura i l’activitat de les llibreries. Esta cita literària té lloc gràcies a les llibreries, editorials, professionals de l’il·lustració, així com autors i autores, distribuïdores, entitats, institucions i empreses col·laboradores.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts