El Palau de la Música tanca la temporada sense contagis

05/08/2021

Palau de la Música

El Palau de la Música de València ha pogut tancar la seua temporada sense tindre contagis per la COVID-19. Després de 106 concerts no hi ha hagut cap incidència.

Les actuacions han tingut lloc a l’Auditori de les Arts, Teatre Principal, Almodí, Rambleta, La Llotja, Espai Tarongers del Palau de la Música i els barris i pobles de Natzaret, Pinedo, Patraix i Russafa.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament, Glòria Tello, mostrava la seua satisfacció pel treball fet. Així, indicà que “és una contundent mostra del treball ben fet en matèria sanitària i un missatge esperançador per al sector musical i per la ciutadania, ja que seguim demostrant que la música en directe es pot gaudir amb garanties de seguretat, fins que arribe l’anhelada normalitat”.

Un resultat obtingut després d’una inversió, fins el moment, de 76.820 euros. Inversió tant per al professorat de l’Orquestra com per al personal de l’auditori i la ciutadania. La situació sanitària preocupa a les persones que es plantegen anar a un concert i per tant una bona prevenció és important per a que les coses funcionen adequadament.

Prevenció del Palau de la Música per a no tindre contagis

En el cas del Palau de la Música els concerts han tingut les localitats assignades. A més es prenia la temperatura i es mantenia la distància interpersonal. Finalment era obligatori l’ús de la mascareta i hi havia dispensadors de gel hidroalcohòlic.

Totes estes mesures es sumaven a la resta de material preventiu. I ací hem de incloure productes desinfectants per a la neteja; o mampares de protecció i termòmetres digitals, a més dels cartells informatius.

Vicent Ros, director del Palau, indicà que “s'ha demostrat que en estos temps d'incertesa, quan les formacions estrangeres han anat cancel·lant els seus concerts durant la temporada per la pandèmia, l'Orquestra de València ha sigut l'absoluta garantia del nostre abonament”.

Pel que fa a l’Orquestra, ha hagut d’ajustar tant el repertori com les plantilles per a poder mantindre la distància de seguretat. També s’han fet assajos més curts i concerts sense pausa. També s’ha fet ús de mampares de metacrilat a l’escenari. Estes mampares separaven la secció de vents de la resta de l’Orquestra.

En conclusió, una aposta del Palau de la Música per la cultura i també per la seguretat sanitària en estos temps tan complicats. Tot per donar tranquil·litat a una intranquil·la societat que vol seguir consumint cultura, però que també vol sentir-se segura.

Finalment, per a aconseguir tancar la temporada del Palau de la Música sense contagis, comentar que cada primer dia d’assaig i 24 hores abans de cada concert, s’han fet proves d’antígens. També es fan proves PCR o test d’antígens.

Go up