A l’agost seguix la rehabilitació de la muralla islàmica de València

rehabilitació muralla islàmica València / rehabilitación muralla islámica València

El mes d’agost no ha detingut les obres de rehabilitació de la muralla islàmica de València, sinó que seguixen el seu ritme. Així ho pogué comprovar el regidor de mobilitat i alcalde en funcions, Giuseppe Grezzi, fa uns dies, quan visità els treballs.

Grezzi visità la plaça de l’Àngel acompanyat per la codirectora de l’excavació, Paqui Rubio. El vicealcalde expressà “l’emoció, l’alegria, que finalment estos treballs s’hagen pogut encetar i vore de quina manera estem reconstruint la història de la ciutat, d’esta part de la ciutat, amb totes les troballes que tenim”. 

L’alcalde en funcions va explicar que “és un orgull com a ciutat que, finalment, s’hagen pogut posar en valor”. Al mateix tempos volgué “agrair tot el treball que s’està fent, també  de documentació, per tal que la ciutat de València tinga un tresor que estava soterrat, que estava abandonat”. 

Grezzi destacà que “el projecte de futur posarà en valor estes troballes que ara estan traient-se a la llum amb un centre interpretatiu i podrem conèixer la història d’este entorn en els segles X i XI”. 

Finalment, Paqui Rubio va repassar les troballes arqueològiques localitzades en esta rehabilitació de la muralla islàmica de València. I d’estes trobem la localització de 18 xiquets i adolescents del segle XIII soterrats als peus de la muralla. També el fossar de l’església de la Santa Creu i els elements constructius de la mateixa muralla, entre ells el vall cobert.

Print Friendly, PDF & Email