Nou Servici de Neteja de Grafitis a València per a Preservar el seu Patrimoni Històric

neteja de grafitis a València, limpieza de grafitis en València

Nou Servici de Neteja de Grafitis a València

L’Ajuntament de València ha anunciat la contractació d’un nou servici de neteja de grafitis i pintades. A través d’una col·laboració amb l’empresa especialitzada Limpiezas Iberolimp, este dispositiu busca protegir els monuments històrics municipals de l’impacte dels grafitis vandàlics que, segons l’Ajuntament, han anat en augment en els últims temps. Aprofundix en este nou servici que, segons els responsables, té com a objectiu aconseguir una València més neta i respectuosa amb la seua herència cultural.

Lluita Contra l’Impacte dels Grafitis en el Patrimoni Històric

En un esforç per conservar el riquíssim patrimoni històric i artístic de València, l’Ajuntament ha decidit intervindre amb este nou servici de neteja de grafitis. Almenys així ho anunciava el regidor delegat d’Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals, José Luis Moreno, qui destaca la importància d’esta acció per mantindre una imatge neta i adequada de la ciutat. Estos grafitis i pintades les qualifica de “vandàliques”, tot i ser considerats expressió artística per uns altres sectors.

Els Danys dels Grafitis al Patrimoni

En una proposta de contractació signada pel regidor Moreno, es destaca l’augment constant dels grafitis i pintades vandàliques sobre els elements històrics i artístics de la ciutat. Esta tendència ha generat, afirma, danys importants i, en alguns casos, irreparables. La intervenció mitjançant este nou dispositiu de neteja busca revertir esta situació i assegurar que el patrimoni de València siga preservat per a les generacions futures.

Col·laboració Clau amb Limpiezas Iberolimp

Per dur a terme esta missió, l’Ajuntament ha confiat en l’empresa especialitzada Limpiezas Iberolimp. Esta empresa ha estat adjudicatària del servici de neteja i manteniment d’elements urbans singulars, monuments històrics i altres elements protegits de la ciutat. Amb un pressupost total de 18.148,79 € per a un període estimat de 10 mesos.

Finalment, el regidor de l’Àrea d’Urbanisme, Habitatge i Llicències i alcalde en funcions, Juan Giner, recorda que esta acció està dins de la línia marcada per l’alcaldessa, María José Catalá, de millorar l’entorn urbà. A més de la neteja de grafitis, esta iniciativa s’emmarca en un pla més ample de millora dels carrers i voreres de la ciutat.

Print Friendly, PDF & Email