Missió de la NASA a l'Estació Espacial Internacional: Llançament de càrrega 19, amb Northrop Grumman

02/08/2023

Missió de la NASA a l'Estació Espacial Internacional, Misión de la NASA a la estación Espacial Internacional

Missió de la NASA a l'Estació Espacial Internacional

La NASA ha realitzat el llançament amb èxit de la seua 19a missió de càrrega cap a l'Estació Espacial Internacional (EEI) amb la col·laboració de Northrop Grumman. Esta missió representa la octava del seu contracte de servicis de subministrament comercial, CS2, amb la companyia. La nau Cygnus va ser llançada este dimarts, 2 d'agost des del pad-0A del Mid-Atlantic Regional Spaceport a Wallops Island, a bord del coet Antares 230+ de l'empresa.

La finalitat d'esta missió és donar suport a diverses investigacions científiques que tindran lloc durant l'Expedició 69 a la EEI. Algunes de les investigacions destacades són les següents:

  1. Teràpia genètica: El projecte Neuronix, patrocinat pel Laboratori Nacional de l'Estació Espacial Internacional, demostrarà la formació de cultius de cèl·lules neuronals en 3D en microgravetat i provarà una teràpia genètica específica per a aquest tipus de cèl·lules.

  2. Experimentació amb el foc: La sisena sèrie d'experiments d'incendis en vaixells espacials (Saffire-VI) serà l'última per a provar la inflamabilitat en diferents nivells d'oxigen i demostrarà la detecció i seguiment d'incendis, així com les capacitats de neteja després de l'incendi. Aquest experiment es realitzarà després que la nau s'haja separat de l'EEI.

  3. Mesura de densitat atmosfèrica: La sonda Langmuir de múltiples agulles, una investigació de l'Agència Espacial Europea (ESA), monitoritzarà les densitats de plasma a l'ionosfera, on l'atmosfera terrestre es troba amb l'espai.

  4. Millor aigua per als exploradors: Un sistema d'aigua llançat a la tardor de 2008 proporciona aigua per al consum de l'equip i la preparació d'aliments a la EEI. Un nou sistema, Exploration PWD, utilitza mètodes avançats de sanejament de l'aigua i reducció del creixement microbiano i dispensa aigua calenta.

  5. Art a gran alçària: Per a l'experiment I-Space Essay, l'Agència d'Exploració Aeroespacial del Japó (JAXA) enviarà una targeta de memòria que conté obres digitals creades per estudiants, com ara fotografies i poemes, cap a l'estació espacial.

  6. Ajudant robòtic: Un robot cúbic Astrobee està de tornada a l'Estació Espacial Internacional per a ajudar a reduir el temps que els astronautes dediquen a tasques rutinàries.

A més d'això, la nau Cygnus també portarà un mòdul de condensació i un sistema de transferència de calor per a l'Experiment d'Ebolliment i Condensació en Flux, que ajudarà els investigadors a comprendre millor la distribució i el flux de calor. Este coneixement podria utilitzar-se per a millorar els mecanismes de protecció dels astronautes contra les temperatures extrems de l'espai.

També s'actualitzarà el Laboratori d'Àtoms Freds de l'estació, que fa ús de l'entorn de microgravetat de l'espai per a estudiar fenòmens quàntics d'una manera que no és possible a la Terra. Aquesta millora proporcionarà als científics més dades en una àmplia varietat de condicions experimentals.

Totes estes investigacions són només una mostra de les centenars que es realitzen a bord del laboratori orbital en àrees com biologia, biotecnologia, ciències físiques i ciències de la Terra i l'espai. Esta recerca té beneficis directes per a la humanitat i prepara el camí per a futures exploracions humanes a través de les missions Artemis de l'agència, que enviaran astronautes a la Lluna per a preparar futures expedicions a Mart.

Northrop Grumman ha batejat la nau Cygnus com a "S.S. Laurel Clark" en honor a l'astronauta de la NASA, Laurel Clark, membre de l'expedició STS-107 de l'Enterprise Columbia.

La nau Cygnus romandrà a l'Estació Espacial Internacional fins a octubre, abans de partir i eliminar diversos milers de lliures de brossa a través de la seua reentrada destructiva a l'atmosfera terrestre.

Si desitges obtenir més informació sobre la missió de Northrop Grumman, pots visitar el següent enllaç: https://www.nasa.gov/northropgrumman/

Amb esta missió, la NASA continua aportant un important valor científic a la comunitat global i obre camí cap a un futur emocionant per a l'exploració espacial. Seguirem informant-vos sobre totes les últimes notícies i descobriments relacionats amb l'espai i la ciència a l'EEI. Mantingueu-vos connectats!

Go up