Festival de Milotxes de València 2023: una jornada lúdic-esportiva per a tota la família

08/04/2023

festival de milotxes de València, festival de cometas de València

El Festival de Milotxes de València torna a la platja del Cabanyal per a la seua XXII edició el pròxim dilluns 10 d'abril de 2023. Després de tres anys de pausa per la pandèmia, el festival arriba amb màximes previsions de participació.

Vols descobrir què hi ha darrere d'este esdeveniment que atrau a milers de persones cada any? Continua llegint i endinsa't en el món de les milotxes, plenes de colors i sorpreses, i descobrix per què el Festival de Milotxes de València és una cita ineludible per a tots els amants de les activitats a l'aire lliure i la cultura popular

Índex / Índice
  1. Espectacle i emoció amb els pilots professionals de milotxes a València.
  2. Descobrix les milotxes més espectaculars del Festival de València 2023
  3. El Festival de Milotxes de València 2023: una experiència única per a tots els amants dels esports
  4. Taller de construcció de milotxes: una activitat divertida per a tota la família
  5. Les milotxes acrobàtiques
  6. FAQ'S

Espectacle i emoció amb els pilots professionals de milotxes a València.

Pilots professionals arribats de diferents punts de la Comunitat Valenciana i d'altres regions, així com la ciutadania i visitants de totes les edats, aprofitaran la jornada festiva i les bones condicions atmosfèriques per a gaudir d'esta convocatòria lúdic-esportiva que organitza la Fundació Esportiva Municipal en col·laboració amb el Club de Milotxes de la Comunitat Valenciana.

La jornada començarà a les 11.30 hores i s'estendrà fins a les 19.00 hores amb un ampli programa d'activitats que inclou tallers totalment gratuïts per a xiquetes i xiquets de 8 a 14 anys. En els tallers, els menuts podran aprendre la construcció d'una mena de milotxa denominada teula. Els horaris dels tallers seran a les 11.30, a les 12.30 i a les 17.00 hores, i la participació serà per torn d'inscripció fins a completar l'aforament de persones inscrites en la web del club, https://milotxesclub.com/festival-2023.php.

Descobrix les milotxes més espectaculars del Festival de València 2023

Durant tota la jornada, els assistents podran gaudir de milotxes estàtiques de diferents grandàries, entre elles diverses milotxes gegants de més de 30 metres d'envergadura. Així mateix, podran veure el vol de diverses milotxes acrobàtiques de 2 i 4 fils. La part competitiva es realitzarà a la vesprada, a partir de les 17.00 hores, en la zona delimitada de competició, quan donarà principi el Campionat de la Comunitat Valenciana de Vol de Milotxes Acrobàtiques de 2 i 4 fils.

El regidor d'Esports, Javier Mateo, ha convidat el veïnat i els turistes a gaudir d'esta “exhibició única típica de la nostra ciutat en estes dates festives que transforma la platja del Cabanyal en un espectacle especial, que torna després de diverses edicions sense poder celebrar-se per la pandèmia”. La jornada del festival serà una oportunitat per a passar un dia divertit i diferent, ple de colors i moviment, a la platja del Cabanyal.

El Festival de Milotxes de València 2023: una experiència única per a tots els amants dels esports

Per als amants dels esports, el Festival de Milotxes de València 2023 és una cita ineludible. Els pilots professionals de diferents regions espanyoles i estrangeres oferiran un espectacle que deixarà sense alè als assistents. Per a aquells que busquen una activitat familiar, els tallers de construcció de milotxes i les exhibicions de les diferents comarques de la Comunitat també són una opció perfecta per a passar un dia diferent i divertit. El Festival de Milotxes de València 2023 és una jornada que combina la tradició i la modernitat, on es pot gaudir d'una activitat esportiva i artesanal que ha perdurat al llarg del temps.

Per als qui no coneixen les milotxes, són un joc tradicional que consistix en un element volador que es manté en l'aire gràcies a la força del vent. Les milotxes es poden construir amb diferents materials i formes, des de les més senzilles fins a les més elaborades i espectaculars. En el Festival de Milotxes de València 2023, es podran vore milotxes de tot tipus, des de les més senzilles fins a les més complexes i acrobàtiques.

A més dels pilots professionals, els assistents també podran gaudir de les exhibicions de les diferents comarques de la Comunitat Valenciana, que portaran les seues pròpies milotxes i mostraran la seua tècnica i habilitat en el vol de les milotxes. Esta és una oportunitat única per a conéixer les diferents varietats de milotxes que hi ha a la Comunitat i aprendre d'experts en la matèria.

Taller de construcció de milotxes: una activitat divertida per a tota la família

Si t'agrada la idea de construir la teua pròpia milotxa, els tallers gratuïts que es realitzaran durant la jornada són una opció ideal per a aprendre les tècniques necessàries per a construir una milotxa senzilla i llançar-la al cel. Els tallers estan dirigits a xiquetes i xiquets de 8 a 14 anys i es realitzaran en diferents horaris durant tot el dia. No obstant això, les places són limitades i és necessari inscriure's a través del lloc web del club de milotxes.

Les milotxes acrobàtiques

A més de les exhibicions i tallers, el Festival de Milotxes de València 2023 també inclou una competició de milotxes acrobàtiques de 2 i 4 fils. Els pilots professionals mostraran la seua habilitat i destresa en el vol de milotxes acrobàtiques i competiran per a ser els millors en la seua categoria. Aquesta és una oportunitat única per a gaudir d'un espectacle esportiu d'alt nivell en un ambient familiar i amistós.

En resum, el Festival de Milotxes de València 2023 és una cita ineludible per a tots aquells que vulguen gaudir d'un dia diferent i divertit en família o amb amics. Amb una programació variada i per a totes les edats, el Festival de Milotxes de València 2023 ofereix una oportunitat única per a conèixer les milotxes i els seus secrets, així com per a gaudir d'un espectacle esportiu i artesanal en un ambient únic i especial.

No deixes passar l'oportunitat de participar en esta jornada lúdic-esportiva de milotxes de València. A més, este esdeveniment també és una oportunitat per a conèixer millor la cultura valenciana i la seua tradició milotxera. El Festival de Milotxes de València 2023 és un esdeveniment que es celebra cada any i que té una gran acollida entre els valencians i els visitants que arriben de tot arreu.

Si tens previst visitar València en 2023, no dubtes a incloure este esdeveniment en el teu itinerari. És una experiència única d'oci que no et deixarà indiferent.

FAQ'S

El Festival de Milotxes de València torna a la platja del Cabanyal per a la seua XXII edició el pròxim dilluns 10 d'abril de 2023.

Hi haurà exhibicions i tallers per a aprendre a fer milotxes, així com competicions de milotxes acrobàtiques de 2 i 4 fils per a pilots professionals.

L'entrada al festival i la participació en els tallers és gratuïta.

Sí, pots portar la teua pròpia milotxa per a volar en les zones habilitades del festival, però la inscripció es pot fer fins a completar l'aforament.

Una milotxa és un tipus de joguet volador que es fa servir per a fer volar amb fil. La milotxa tradicional té forma de diamant i està feta de paper o tela lleugera, amb una estructura de canyes que la mantenen estesa. Es maneja amb un fil de cotó que es sujeta amb un tambor i que es va desenrotllant a mesura que la milotxa s'eleva en l'aire. A la Comunitat Valenciana, la milotxa és un joguet popular i forma part de la seua cultura tradicional.

Go up